Volvo V40 tudi kot Cross Country

25. 9. 2012
Deli

Volvo V40 gre po poti večjega in starejšega brata V70 in to tudi s štirikolesnim pogonom.

Pred petnajstimi leti se je kot prvi Volvo v Cross Country različici predstavil Volvo V70, zdaj gre po enakih stopinjah tudi najnovejši Volvo V40.

Novinec je narejen na dediščini Volva V70 in je zasnovan za tiste voznike, ki želijo v svojem vsakdanjem življenju tako občutek avanture kot varnosti.

Volvo V40 Cross Country oziroma podvozje je višje za 40 milimetrov, dodane so zaščite na prednjem in zadnjem odbijaču, nosilci na strehi, kontrastni pragovi in 19-palčna aluminijasta platišča. V notranjosti ponuja novinec številne barvne kombinacije, zložljivo zadnjo klop v razmerju 40/60, predel za tovor je lahko opremljen s praktično mrežo, ob tem lahko ponuja prtljažnik tudi dvojno dno. Zložljivo je tudi naslonjalo prednjega sopotnikovega sedeža, ki tako omogoča prevoz daljših predmetov.

Volvo V40 Cross Country bo na voljo s številnimi bencinskimi in dizelskimi motorji, tudi štirikolesnim pogonom in šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, pa tudi s samodejnim menjalnikom z dvema sklopkama.

V Volvu pričakujejo, da se bo letno za Cross Country odločilo približno 17.000 kupcev. Okoli 50 % celotnega obsega bo na voljo za evropske stranke, 30 % pa za kitajske kupce.

Proizvodnja V40 Cross Country bo v Ghentu v Belgiji, prične pa se novembra 2012.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"