Volvo V60 Polestar je nared

27. 11. 2013
Deli

Prodaja novih modelov Volvo S60 in V60 Polestar se pričenja, na prodaj bosta na štirih kontinentih.

Kupci si bodo nova S60 in V60 Polestar lahko omislili v Kanadi, na Nizozemska, Japonskem, na Švedskem, v Švici, Veliki Britaniji in ZDA, druga tržišča in končne številke proizvodnje pa bodo znane v naslednjem letu.

Naj spomnimo, avtomobil temelji na zadnji generaciji Volva S/V60 in označuje začetek razširjene Polestar proizvodnje modelne ponudbe. Razvoj vozila je potekal skozi leta, od C30 do konceptnega vozila S60 in avstralskega S60 Polestar. Na tisoče razvojnih kilometrov je bilo prevoženih na vijugastih gorskih cestah, avtocestah in testnih stezah, od južne Evrope do mrzlega severa Švedske.

Posodobitve vključujejo prilagoditve za izboljšanje trdnosti podvozja, za 80 % trše vzmeti, v primerjavi z običajnim S60 R-Design. Omenjene spremembe, skupaj z visokozmogljivimi amortizerji Öhlins in 20-palčnimi Polestar kolesi največ pripomorejo k preciznem in udobnem voznem doživetju.

6-valjni turbo T6 motor je bil prav tako precej 'obdelan',  z novim twin-scroll turbo polnilnikom in hladilnikom polnilnega zraka pa se ponaša s 350 'konji'  in 500 Nm. Za prestavljanje skrbi 6-stopenjski samodejni menjalnik z možnostjo pretikanja na obvolanskih ročicah, ki skupaj s Polestar pogonom na vsa kolesa (Haldex) poskrbi za pospešek od 0 − 100 km/h v 4,9 sekunde, največja hitrost pa je elektronsko omejenih 250 km/h.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja