Varnostne kamere v Volvu XC60 je umetnica uporabila kot fotoaparat

7. 7. 2017
Deli

Volvo je najel trikratno Pulitzerjevo nagrajenko, fotografinjo in umetnico Barbaro Davidson, da je s kamerami, ki so del Volvovih varnostnih sistemov, zabeležila posebno zbirko fotografij. S tem je Volvo XC60 postal prvi avtomobil-fotoaparat na svetu.

Davidsonova je z varnostnimi kamerami posnela okrog 30 fotografij, v katere je s povsem sveže perspektive ujela življenjske utrinke danske prestolnice Københavna. Davidsonova je ob tem povedala, da je z zbirko fotografij naredila dve stvari. Je posnetek življenja v evropskem mestu, izpostavlja pa tudi kompleksnost okolja, v katerem živimo. S projektom bodo ljudem tudi predstavili prednosti varnostnih tehnologij.

Davidsonova, ki je bila dolga leta zaposlena pri The Los Angeles Timesu, se je za delo z Volvom odločila tudi zaradi lastne izkušnje. V najstniških letih je bila udeležena v zelo hudi prometni nesreči, v kateri se je avtomobil tudi prevrnil. Kot so ji povedali pozneje, je imela srečo, da je sedela v Volvu, sicer bi nesreča zanjo lahko bila usodna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"