Vrnitev Lamborghinija Miure

25. 6. 2016
Deli

Letos praznuje 50-letnico legendarni Lamborghini Miura, skupni prednik vseh Lamborghinijevih superšportnikov z motorji V12, kar bo italijanska znamka proslavila s posebno na 50 primerkov omejeno serijo Aventadorja.

Aventador Miura Hommage, ki so ga oblikovali v Lamborghinijevem studiu Ad Personam, odraža barve in specifikacije originalnih Lamborghinijev Miur. Zgornji del karoserije se kontrastno razlikuje od spodnjega dela, barvna paleta pa odraža šest najbolj ikonskih barvnih kombinacij Miure, ki so jo sicer prodali v zelo različnih barvnih kombinacijah, ki so jih pogosto določili kar kupci sami. Med njimi so barve "Rosso Arancio Miura", "Verde Scandal" in "Blu Tahiti". Zunanjost Aventadorja Miura Homage poudarjajo še 20- oziroma 21-palčna kolesna platišča Dione v motno srebrni ali zlati barvi, kovinski znak Miura na bokih in črni logo Lamborghini na zadku.

V notranjosti, kjer je tudi ploščica, ki označuje omejeno serijo, so na voljo dve barvi usnja, črna "Nero Ade" ali rjava "Terra Emilia" in serijski paket v ogljikovih vlaknih. Na sedeža je vpit tudi logo "Miura 50th.

Pod motornim pokrovom je seveda dvanajstvaljnik. 6,5-litrski motor V12 pri 8.250 vrtljajih razvije moč 700 'konj', pri 5.500 vrtljajih pa navor 690 njutonmetrov ter avtomobil v le 2,9 sekunde pospeši do 100 kilometrov na uro in doseže največjo hitrost 350 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"