Vroči F-150 za Las Vegas

25. 10. 2014
Deli

Ford je v zadnjih štirih letih zaporedoma osvojil nagrado za najbolj vroč poltovornjak na razstavi posebne avtomobilske opreme (SEMA), ki vsako leto novembra poteka v Las Vegasu.

Zdaj se s predelavo svojega novega modela F-150 odpravlja v Las Vegas še po peti naslov. Za to so se povezali z dvema predelovalcema: prvi je dirkač Biran Deegan, drugi pa zvezdnik iz drifta Vaughn Gittin mlajši. Vsak od njiju se je Fordovega F-150 lotil drugače.

Deegan je iz tega poltovornjaka razvil pravi avtomobil za teren. Pri tem se je oprl na sodelovanje s podjetji, kot so Adictive Desert Designs, Mickey Thompson Performance Tires & Wheels, FOX Racing Shox, KC Hilites, Mastercraft Safety, Rockford Fosgate, Full-Race Motorsports, Leading Edge Tuning, ProEFI and SCT Performance, pod motornim pokrovom pa je 3,5-litrski biturbo motor EcoBoost.

Gittin mlajši pa se je odločil za to, da si iz F-150 pripravi primeren pripomoček za svoje udejstvovanje, torej driftanje. Običajno podvozje je nadomestil s tistim, ki ga je dobavilo podjetje Air Lift Performance. Razstava SEMA (Speciality Equipment Market Association) bo potekala v Las Vegasu od 4. do 7. novembra, dnevi pred odprtjem za trgovce so namenjeni predstavitvam. Napovedujejo okoli 2.000 novosti. Lani se je na njem zbralo več kot 60 tisoč trgovcev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja