Wings for Life World Run: še 100 dni

4. maja 2014 ob istem času po celem svetu bo potekalo eno največjih globalnih tekaških tekmovanj do sedaj, to je Wings for Life World Run.

Wings for Life World Run: še 100 dni (foto: Samo Vidic/Red Bull Content Pool) Samo Vidic/Red Bull Content Pool
24. 1. 2014

Štart tekmovanja je na Kongresnem trgu v Ljubljani in nato se teče po celem svetu. No, slovenski tek ima res štart na Kogresnem trgu, ki nato poteka skozi Domžale, Kamnik, vse do Kranja in preko Medvod nazaj v Ljubljano. Tako bo tisoče tekačev 4. maja res istočasno štartalo z več kot štirideset različnih lokacij na petih kontinentih. Tekači v Sloveniji bodo pričeli teči opoldan, v Kaliforniji ob 3.00 zjutraj po lokalnem času in in v Tajvanu ob 18.00.

Tekmovanje 'Wings for Life World Run' je nekaj popolnoma novega: nanj se lahko prijavi celoten spekter športnih navdušencev, od občasnih tekačev do poklicnih športnikov.Tekmovanje nima vnaprej določene razdalje saj ciljna črta tukaj ni statična, temveč bodo tekmovalci tekli pred zasledovalnim vozilom z vnaprej določeno hitrostjo. Vsakič, ko zasledovalno vozilo prehiti tekača, je zanj tekmovanje končano. Tek bo trajal vse dokler ne bosta na vsem svetu tekla le en moški in ena ženska, ki bosta postala prvaka Wings for Life World Run.

Tekmovanja se bodo udeležile številne ikone iz sveta športa in dirkanja: David Coulthard, Eddie Jordan, Luc Alphand in številni drugi športni heroji in med njimi tudi slovenski ambasadorji dogodka, Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič in to vse za podporo fundacije Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Tisti, ki se želite udeležiti tekmovanja, se nanj lahko prijavite do 21. pprila preko uradne spletne strani www.wingsforlifeworldrun.com. Prijavnina na tek stane 30 eurov in bo v celoti donirana fundaciji Wings for Life.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri