Novice Promocijsko sporočilo

WinterContact TS860 že zmaguje na testih zimskih pnevmatik

18. 10. 2016
Deli

Continentalove pnevmatike redno zmagujejo na prestižnih mednarodnih testih. Odlične odzive prejema tudi naša najnovejša zimska pnevmatika, WinterContact TS860, ki z letošnjo jesenjo šele prihaja v prodajo.

Continental WinterContact TS860 že prvo leto kaže, da je na dobri poti, da postane to, kar si v Continentalu ves čas prizadevamo: najbolj varna pnevmatika na trgu. To dokazuje tudi zadnji test v pravkar izdani nemški reviji Auto Bild, kjer je WinterContact TS860 zmagala z oceno »vzorna«.

Tako kot nekatere druge blagovne znamke, ki predstavljajo svoje novosti, Continental letos ni bil del testa zimskih pnevmatik, ki ga je opravilo nemško avtomobilsko združenje ADAC. Razlog je preprost: pnevmatika, ki smo jo javnosti predstavili na posebnem dogodku februarja v Schladmingu, v času testiranja še ni bila na trgu, zato niti ni mogla biti del testa. Na ADAC -ovem testu je sicer lani z oceno »zelo priporočljivo« zmagala naša pnevmatika WinterContact TS850. V dobre rezultate na omenjenem testu verjamemo tudi v prihodnje, ko bodo avtomobilski strokovnjaki pod drobnogled vzeli našo najnovejšo zimsko pnevmatiko WinterContact TS 860.

Čeprav je bila že WinterContact TS850 odlična pnevmatika, smo jo z WinterContact TS860 še nadgradili in vnovič naredili korak naprej pred konkurenco. Z dodatno izboljšano gumeno zmesjo Black Chilli ter uporabo novih najsodobnejših tehnologij smo ustvarili pnevmatiko prihodnosti. Povečali smo število blokov in lamelic, oblikovali novo 3D-obliko dezena za še boljši oprijem, med pomembne novosti pa sodi tudi drenažna plast Liquid Layer Drainage, posebna tehnologija z vodnimi kanali znotraj dezena za izboljšano izpodrivanje vode iz kontaktne površine pnevmatike.

TS860 je kupcem v Evropi na voljo v dimenzijah od 14 do 17 palcev. Za tiste z večjimi platišči priporočamo pnevmatiko TS850 P.