X-Trail navdušuje in preseneča

3. 7. 2007
Deli

Po 'luknji', ki je nastala, ko so že februarja prodali zadnjega X-Traila, bo od 6. julija Slovencem na voljo njegova druga generacija. Čeprav je na zunaj videti le malce spremenjen, gre do najmanjšega sklopa za nov avtomobil, od platforme in podvozja do motorjev in pogona.

Štirje so osnovni paketi opreme, kjer navduši že osnovni XE (med drugim šest varnostnih blazin, samodejna klimatska naprava, avdiosistem s komandami na volanskem obroču in s sistemom Bluetooth, deljiva zadnja klop, lahka platišča in zadnja generacija elektronsko nadzorovanega pogona All Mode) in štirje so motorji. Dva med njimi, oba bencinska, bosta na voljo od septembra (in ob njiju na željo tudi samodejna menjalnika CVT oziroma CVT-M), turbodizla pa sta na voljo takoj za 28.150 evrov (2.0 dCi 110) do 36.050 (2.0 dCi 127) evrov.

Samodejni (6) menjalnik stane 1.800 evrov (le k motorju 110), s to kombinacijo pa želijo tudi pri slovenskem zastopniku ujeti trenutne trende v tem avtomobilskem razredu. Presenečenje je prav tako povezano s ceno: zastopnik namreč zagotavlja, da je cena povsem enaka, kot je veljala za stari model. Letos jih nameravajo prodati 50.

Foto: Vinko Kernc

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja