Z jutrišnjim dnem nova zapora na ljubljanski obvoznici

10. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli

Med drugim uvoz na južno obvoznico iz predora Golovec pri Malencah, preusmeritev na primorsko avtocesto pri razcepu Kozarje.

Če se te dni odpravljate na zaslužen dopust, vam svetujemo, da se na pot, še posebej iz Štajerske proti Istri oziroma proti Dalmaciji – posledično pa tudi drugih delov Slovenije – če je to le mogoče, odpravite še danes. Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) je namreč napovedala nova obnovitvena dela na avtocesti, prva in najbolj kritična pa se bodo začela že jutri popoldan.

V soboto, 11. avgusta, bodo namreč stekla še zadnja dela na vzhodni ljubljanski obvoznici. Dela se bodo začela ob 14. uri popoldan in bodo predvidoma trajala do srede, 15. avgusta, do 22. ure zvečer, v tem času bo za celoten promet zaprt krak, ki predor Golovec povezuje z južno ljubljansko obvoznico. Hkrati bosta v tem času zaprta tudi oba izvoza – tako od vzhodne obvoznice kot iz Kozarij – Ljubljana jug. Termin zapore naj bi bil po besedah Darsa izbran načrtno, saj naj bi bile v tem obdobju ceste najmanj obremenjene.

Zaradi omenjene zapore bo v tem času nekoliko spremenjen prometni režim tudi proti Dolenjski. Promet bo namreč na obvoznici od galerije Strmec proti Golovcu potekal zgolj po prehitevalnem pasu, enak ukrep pa bo uveden na približno kilometer dolgem odseku med predorom Debeli hrib in izvozom Ljubljana jug. Zaradi navedenih zapor bo tako promet proti Primorski že pri razcepu Zadobrova speljan na severno obvoznico in naprej proti razcepu Kozarje.

Poleg omenjenih del, katerih vrednost znaša 2,8 milijona evrov, bo v soboto in nedeljo na odseku med Šentjakobom in Domžalami zaradi del zaprt odstavni in vozni pas. Na primorski avtocesti bodo do 16. avgusta dokončana dela na izvozu Logatec, nakar bo steklo 14-dni trajajoče rušenje cestninske postaje Vrhnika (več smo o tem pisali že pred dnevi po koncu del na cestninski postaji Torovo). Poleg tega naj bi v torek po dveh normalnih voznih pasovih promet stekel na območju nekdanje cestninske postaje Log, kar bo vsekakor pripomoglo k vsaj nekoliko manjšim zastojem. Dela na viaduktu Ravbarkomanda naj bi bila medtem zaključena do konca septembra.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem