Z novim Defenderjem 'na polno' tudi Rdeči križ

2. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Skupaj z organizacijo Rdeči polmesec so ga temeljito preizkusili v Dubaju.

Land Rover se je pri razvoju novega Defenderja resnično potrudil in tako, avtomobil na eni strani dobro predstavil (delu) ciljne publike, na drugi pa tudi preizkusil na terenih, kjer bodo brez dvoma svoje delo opravljale tudi serijske različice. Po tem, ko so ga po prostranstvih Bocvane uporabljali v rezervati, kjer dobrodelni sklad Tusk že 15 let skrbi za zaščito divjih živali, so ga sedaj pod drobnogled vzeli še pri dobrodelnih organizacijah Rdeči križ in Rdeči polmesec.

Novinca so tako iz Afrike preselili v Dubaj, kjer domuje globalna baza vozil organizacije Rdeči polmesec (mimogrede, ta letos praznuje svojo 100. obletnico delovanja), s katero Land Rover sodeluje že vse od leta 1954, torej ko je bilo Defenderju komaj šest let, sama znamka Land Rover pa sploh še ni obstajala (to se je zgodilo šele leta 1978). Tam so Land Roverjevi inženirji predstavnikom obeh organizacij predstavili vse sposobnosti prihajajočega novinca, katerega so nato lahko tudi sami preizkusili, sprva na tamkajšnjih sipinah, kasneje pa še na sloviti gorski cesti Jebel Jais.

Dosegel pričakovanja

Prvi odzivi pa so kot kaže pozitivni. »Organizacija Rdeči križ vsako leto pomaga milijonom ljudi, ki se znajdejo v krizi, saj delujejo v praktično vseh državah sveta. Posledično pomagamo tudi v najbolj nedostopnih kotičkih sveta in se prebijamo preko najbolj zahtevnih terenov in naše ekipe morajo biti temu primerno opremljene. Prav zato smo posnosni, da z Land Roverjem sodelujemo že vse od leta 1954 in tako skupaj preizkušamo avtomobil, s katerim bomo v prihodnje pomagali ogroženim skupnostim in vsem tistim, ki bodo potrebovali pomoč, ne glede na to, kje bodo,« je dejal Ilir Caushaj, vodja logistike pri organizaciji Rdeči križ.

Kako se je prototipni Defender odrezal na sipinah, žgočem soncu s temperaturami preko 40 stopinj celzija ter priljubljeni cesti, ki se povzpne preko 2.000 metrov visoko pa si poglejte v zgornjem videu.