Z Red Bullom čez Evropo

28. 1. 2016
Deli

Red Bull vabi mlade na potovanje 'Red Bull Can You Make It?', na katerem bo 165 študentskih ekip iz 50 držav potovalo po Evropi, pri tem pa bodo kot edino plačilno sredstvo uporabljali pločevinke Red Bulla.

Pri tekmovanju ne gre za to, kdo bo prvi prišel na cilj, temveč je poudarek na potovanju: ekipe bodo morale premagati več kot 1.000 km v tednu dni, preden bodo prispele na končno destinacijo, pri čemer bodo kot plačilno sredstvo lahko uporabljale zgolj pločevinke Red Bulla.

Prijave na potovanje so se pričele že decembra 2015 in se bodo zaključile v nedeljo, 14. februarja 2016, 12. aprila pa bo 165 izbranih ekip odrinilo iz ene od petih štartnih točk v Evropi: Barcelone, Firenc, Berlina, Edinburgha ali Prage. Študenti bodo do svojega cilja morali priti v tednu dni, pri tem pa se bodo morali odpovedati denarju, plačilnim karticam in telefonom, saj bodo vse stroške plačevali s pločevinkami Red Bulla, pri čemer bodo verjetno morali uporabiti ves svoj šarm in sposobnost prepričevanja. Med potjo bodo obiskovali kontrolne točke, opravili nekaj nalog ter objavljali fotografije in video posnetke. Da je takšno potovanje mogoče, so dokazale že ekipe na tekmovanju 'Red Bull Can You Make It?' leta 2014.

Tisti, ki bi radi sodelovali, morajo zbrati ekipo treh prijateljev s statusom študenta, potem pa posnamejo minutni video ter prijavo oddajo na spletni strani www.redbullcanyoumakeit.com. Zbrati morajo tudi podporo občudovalcev, s katero se uvrstijo v finale, potem pa lahko zgolj še upajo da bodo izbrani in se iz ene od točk podali na sanjsko potovanje.

Danes lahko na vsa vprašanja dobite odgovor v živo preko digitalne delavnice, ki bo potekala na Youtubu. Pričnemo ob 20.00!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja