Za slovo Mitsubishi Lancer EVO X s 473 'konji'

2. 1. 2015
Deli
Za slovo Mitsubishi Lancer EVO X s 473 'konji'

Mitsubishi bo čez dober teden na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavil zadnjega pravega Lancerja EVO X. Pod motornim pokrovom različice Final Concept, ki nakazuje dokončno slovo od ikone, bo kar 473 'konjev'.

Žal je neizbežno: legendarni Lancer EVO gre v pokoj, vsak v taki obliki in s tehniko, ki je lahko vzor poldirkaškim limuzinam. Toda nikar ne točite solz, saj bodo za konec predstavili še poslastico, 473 'konjsko' različico. Iz dvolitrskega turbomotorja, ki ima že v osnovi 291 'konjev', so s predelavo elektronske enote, namestitvijo zmogljivejšega turbopuhala znamke HKS, dodelavi sesalnega kolektorja in namestitvi zmogljivejšega hladilnika sesalnega zraka potegnili še 182 'konjev' več. Navora je seveda toliko, da stalni štirikolesni pogon nikoli ne bo imel lahkega dela.

Mitsubishija Lancerja EVO X Final Concept boste prepoznali po črni mat barvi, pogled v notranjost bo razkril petstopenjski ročni menjalnik, za razkritje zmogljivejšega (nastavljivega!) podvozja Hipermax Max4 SP pa bo potrebno kar na kolena. Na posebnih 19-palčnih platiščih znamke Rays bodo nameščene gume Yokohama Advan Neova AD08R. 

Menda bodo ponudili samo 2.000 takih različic.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja