Zakaj pranje avtomobila v avtopralnici Ultimate Shine stane 117.000 EUR?

15. 7. 2013
Deli
Najdražji avtomobili potrebujejo najdražjo nego (foto: Ultimate Shine / www.theultimateshine.com)
Ultimate Shine / www.theultimateshine.com

Se vaš Bugatti Veyron ne sveti dovolj? So nemarni ptiči ponečedili vašega Aston Martina One-77? Avtopralnica Ultimate Shine ima rešitev.

Težko bi si predstavljali, da na svetu resnično obstaja najdražja avtopralnica, ki ceno pranja vašega avtomobila nabija tudi tja do astronomskih 117.000 EUR. Škotska avtopralnica Ultimate Shine naj bi za takšno cena nudila neprimerljive usluge (si mislimo), lastnik pralnice Paul Wilkins pa trdi, da so storitve, ki jih nudijo, vredne vsakega centa.

Najdražja avtopralnica Ultimate Shine

Ultimate Shine je "premična" pralnica. Za takšno astronomsko ceno so seveda pripravljeni prileteti na kateri koli konec sveta, da počistijo vašega jeklenega konjička. Paul pravi, da pravi zbiralci prestižnih avtomobilov, svojih varovancev ne bodo pustili v rokah vsakega lokalnega pralca.


Ultimate Shine obdelava Audija R8 Spider

Med postopkom pranja avtomobila ekipa poskrbi, da so vsi deli avtomobila, vključujoč kolesa, dekontaminirani, nakar sledi proces poliranja, nato pa se avtomobil umije z alkoholnim čistilnim sredstvom.

Na koncu sledi največji razlog za to noro ceno: voskanje z eksotičnim "carnauba" voskom, pripravljenim iz listov najvišjih dreves v Braziliji. Samo vosek vas pri tem praju stane nekaj več kot 76.000 EUR.


Popolnoma negovan Porsche Caymen S

Paul Wilkins je ta dragoceni vosek predelal tudi v inovativne različice, da lažje ustreže željam strank. Kostumizirane mešanica voska tako recimo nudijo tudi raznovrstne dišavne variacije.

Najdražje pranje avtomobila je na voljo na Ultimate Shine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja