Zaključek sezone Formule E v Londonu: Piquet prvak

29. 6. 2015
Deli

Po dveh dirkah v parku Battersea v središču Londona se je v nedeljo zaključila letošnja sezona Formule E. Prvak je postal Nelson Piquet Jr.

Nagrado mu je na večerni prireditvi v Narodnem zgodovinskem muzeju v Londonu podelil Jean Todt, človek, ki je verjetno najbolj zaslužen za nastanek prvenstva Formule E. Piquet je sicer zbral 144 točk, le eno več kot drugouvrščeni Sébastien Buemi, Lucas Grassi pa se je s 133 točkami uvrstil na tretje mesto.

V ekipni razvrstitvi se je najviše uvrstilo moštvo e.dams-Renault, za katerega je nagrado prevzel njegov vodja Alain Prost. Zmaga moštva je bila zares suverena, saj je z 231 točkami močno prehitelo ekipo Dragon Racing, ki si je drugo mesto zagotovila s 171 osvojenimi točkami, sledila pa ji je še ekipa Audi Sport ABT s 165 točkami.

Zadnja dirka se za Piqueta sploh ni začela uspešno, saj se je po katastrofalni kvalifikacijski vožnji uvrstil na 16. štartno mesto, od Buemija pa je bil boljši le za pet točk. Z agresivno vožnjo se je počasi prebil naprej in nazadnje končal na sedmem mestu, kar je bilo dovolj ravno za točko razlike pred njegovim tekmecem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja