Zamaskirana BMW serije 8 in X5 opažena na nemški avtocesti

17. 5. 2018 | Jure Šujica
Deli

Serija 8, ujeta v objektiv, je sodeč po zadnjem odbijaču opremljena s paketom M-technik.

Zastoji na avtocestah so za večino izmed nas stvar, ki se ji, če se le da, poskušamo izogniti. A na določenih lokacijah, ne le pri nas, ampak tudi v tujini, so zastoji na cestah stalnica, ki pa včasih prinese tudi kaj dobrega. Danes je tako ob popoldanski konici na avtocesti A99 v Münchnu v bližini nogometnega stadiona Allianz arena našemu bralcu v fotografski objektiv uspelo ujeti kar dva zamaskirana avtomobila znamke BMW.

Prvi v vrsti je bil težko pričakovani kupe serije 8, ki bo svojo premiero doživel že čez manj kot mesec dni v Le Mansu. Kljub temu BMW avtomobil v javnosti še močno skriva. Avtomobil je bil namreč v celoti zakrit, in to z dobrim razlogom. Glede na primerjavo današnjih fotografij s tistimi, ki jih je BMW objavil že pred časom, gre namreč za vozilo, opremljeno z dodatki BMW-jevega oddelka M, na kar nakazuje predvsem nekoliko spremenjen zadnji odbijač.

Druga novost, opažena na omenjenem odseku avtoceste, o kateri pa se za zdaj še nekoliko manj govori, pa je nova, četrta generacija športnega terenca X5. Ta bo na ceste zapeljal na začetku prihodnjega leta, od trenutne generacije pa se bo na prvi pogled kar precej razlikoval predvsem v zadnjem delu. O novincu, ki bo nosil tovarniško oznako G05, je znano tudi to, da bo narejen na popolnoma novi platformi CLAR, ki jo namerava BMW uporabiti tudi v prihodnji generaciji serije 3 in X3 ter najverjetneje tudi X4 in serije 5.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja