Zapeljiv pogled novega DS 3

23. 5. 2014
Deli

Najuspešnejši model iz Citroënove družine DS (ki bo kmalu postala povsem svoja in od Citroëna ločena znamka) je doletela kozmetična prenova.

Kot je v navadi, so novi žarometi, dodane so tehnološke novosti in prenovljeni so motorji. A Francozi zatrjujejo, da je prenova edinstvena in tehnološko dovršena, vsaj ko je govora o prednjih lučeh, ki so nastali kar po vzoru študij Numéro 9 in Wild Rubis.

Novi DS 3 (in posledično tudi DS 3 Cabrio) se namreč ponaša z žarometi, ki kot prvi združujejo diodno tehnologijo (LED) s ksenonskimi žarometi, posledično pa seveda zagotavljajo boljšo osvetlitev. Trije LED moduli z enim ksenonskim nudijo  homogen in močan svetlobni snop, hkrati so 35 odstotkov varčnejši v primerjavi z običajnimi zasenčenimi lučmi, še bolj pa v primerjavi z dolgimi lučmi, kjer je prihranek kar 75-odstoten. Prihranil bo zagotovo tudi lastnik, saj je življenjska doba diod približno 20-krat daljša od halogenske žarnice.

Citroen je dodal še novo biserno belo barvo karoserije in 17-palčna aluminijasta platišča, v notranjosti je na voljo novo oblazinjenje, ljubiteljem individualizacije pa so na voljo novi lasersko vgravirani dekorativni elementi na armaturni plošči in za zadnjih bočnih steklih. Novi DS 3 bo premierno v skupini PSA lahko opremljen tudi s sistemom samodejnega zaviranja (Active City Brake), ki bo pri hitrostih do 30 km/h  preprečeval trčenje z drugim vozilom. Motorji so prenovljeni, močnejši in okolju prijaznejši ter že izpolnjujejo standard Euro6.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja