Ženeva 2014: Volvo Concept Estate

5. 3. 2014
Deli

Poglejte si fotografije in še enkrat pomislite, ali res drži, da so Švedi pregovorno hladni, nedostopni. Volvova študija Concept Estate kaže prej na to, da znajo pokazati veliko čustev in znanja, skratka, da imajo trenutno zelo vročo novost.

Zadek tega lepotca na grobo spominja na model Volvo 1800 ES iz zgodnjih 70. let, vendar ne zaradi nostalgije, pač pa da poudarijo svojo identiteto. Poznavalci tega modela bodo opazili tudi, da so se oblikovalci spomnili na dvokraki volanski obroč, instrumentno ploščo in nekatere tipke, ki so jih v novi luči predstavili v študiji Concept Estate. "Imamo bogato zgodovino in sposobne ljudi, ki premišljujejo o prihodnosti. Če tole združite, potem vam je jasno, kam merimo s tem avtomobilom," je dejal direktor oblikovanja notranjosti pri podjetju Volvo Car Group Robin Page. Gumbov je le za vzorec, saj so kot vmesnik med potniki in tehnologijo uporabili za dotik občutljiv zaslon, ki spominja na tablični računalnik.

Vse v tej študiji je veliko in prostorno: od 21-palčnih platišč do velike karoserije, ki gosti zgolj štiri potnike, da o ogromni stekleni strehi sploh ne govorimo. No, da se lahko združi prijetno s koristnim so dokazali s švedsko igro Kubb, ki je stara vikinška različica šaha. Zakaj? Pravijo, da ne bo več izgovorov o slabem vremenu za piknik in da vam pri pojedini ne bo dolgčas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol