Ženeva 2018: Bentley Bentayga tudi s hibridnim pogonom

7. 3. 2018
Deli

Bentleyjev športni terenec Bentayga je na avtomobilskem salonu doživel premiero tudi s priključnohibridnim pogonom in s tem postal, kot pravijo pri Bentleyju, prvi razkošni priključni hibrid na svetu.

Vsekakor je velik korak na poti britanske razkošne znamke v smeri elektrifikacije njenih modelov in njen najbolj energijsko učinkovit model do zdaj, saj kljub izdatnim meram in masi v zrak izpušča le 75 gramov ogljikovega dioksida na kilometer (v skladu z merili NEDC).

Njegov pogonski sklop sestavljata trilitrski turbobencinski motor V6 in elektromotor, ki deluje v vlogi motorja in generatorja. Pri Bentleyju sicer niso navedli njegove moči, so pa povedali, da je kos drugim različicam z motorji na notranje zgorevanje in da lahko zgolj električno prevozi do 50 kilometrov (v skladu z merili NEDC). Polnjenje baterije na običajnem gospodinjskem priključku traja sedem ur in pol, njegovi lastniki pa si lahko omislijo tudi industrijski priključek, ki polnjenje baterije skrajša na dve uri in pol.

Bentley Bentayga Hybrid, kot se uradno imenuje novinec, za zdaj še ni v prodaji, a znamka napoveduje, da ga bo v določenih državah mogoče naročiti v drugi polovici leta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja