Ženeva 2018: Koncept Subaru Viziv tudi kot karavan

7. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uporabljal naj bi se kot osnova za nov model karavana z asimetričnim štirikolesnim pogonom in bokserskim motorjem, ki naj bi na cesto zapeljal leta 2020.

Subaru nadaljuje zgodbo koncepta vozil nove generacije z imenom Viziv. Beseda izhaja iz zveze ‘Vision of Innovation’ ali v prevodu 'vizija inovacij'. Prvi prototip te družine vozil je bil predstavljen že leta 2013, zdaj pa je Subaru na avtosalon v Ženevo pripeljal še karavansko različico avtomobila, poimenovanega Tourer Concept.

Subaru je o tehničnih podatkih precej skop. Kakšen pogonski sklop se torej skriva pod motornim pokrovom, ostaja skrivnost, znano pa je, da se moč prenaša na simetričen štirikolesni pogon. Več je znanega o dimenzijah Tourer Concepta. V dolžino tako meri 4.775 milimetrov, širok je 1.930 milimetrov, v višino pa meri 1.435 milimetrov. Notranjost – medosna razdalja znaša 2,73 metra – ponuja prostor za štiri potnike, vozilo pa je nameščeno na 20-palčna platišča s pnevmatikami dimenzij 245/40 R20.

Nov Subarujev karavan lahko pričakujemo čez dve leti, kolikšen del podobe predstavljenega koncepta bo ohranil, pa ostaja skrivnost. Vsekakor bo novinec iz koncepta prevzel simetričen štirikolesni pogon in motor bokserske zasnove. Po zaslugi posebej za ta namen zbrane ekipe inženirjev bo poskrbljeno za asistenčne tehnologije, kot so nadgrajen sistem za opazovanje dogajanja na cesti in zaviranje v sili EyeSight, radar in še bolj natančna navigacijska naprava.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"