Ženeva 2018: Mazda s prenovljeno Mazdo6 in (znanim) konceptom Vision Coupe

7. 3. 2018
Deli

Poleg omenjenih modelov so v Ženevo pripreljali novo generacijo motorjev Skyactive z oznako X.

Japonski proizvajalec je na letošnji avtomobilski salon pripeljal tri novosti, a le pri eni gre za serijski avtomobil. Kai Concept in Vision Coupe namreč še vedno ostajata le v konceptni fazi (prvi bi sicer lahko bil osnova za prihodnjo Mazdo3), zato je toliko bolj zanimiva prenovljena 'šestica'.

Čeprav je Mazda6 tretje generacije na ceste zapeljala že pred šestimi leti, na pogled še vedno deluje precej sveže. Pri Mazdi se zato še niso odločili za celovito prenovo oziroma zamenjavo modela, ampak le za osvežitev. Navzven je ta najbolj opazna na sprednjem delu, kjer je avtomobil dobil nove žaromete in masko. Njena sredica bo namesto prečnih letev sestavljena iz goste mreže. Spremembe na karoseriji bodo prispevale k nekoliko bolj učinkoviti aerodinamiki.

Na ogled najlepši koncept leta

Avtomobil bo v notranjosti dobil novo oblazinjenje sedežev, za večjo varnost potnikov bodo skrbeli varnostni elementi i-ACTIVSENSE, po zaslugi izboljšanega pogonskega sklopa pa bo avtomobil omogočal tudi več vozne dinamike. Na naše ceste bo avtomobil zapeljal v poletnih mesecih. Cene za zdaj še niso znane, uvoznik za Slovenijo pa pričakuje, da se v primerjavi z aktualnimi ne bodo bistveno spremenile.

Čeprav gre le za koncept, naj nekaj besed namenimo še modelu Vision Coupe. Gre namreč avtomobil, ki je prejel naziv najlepšega avtomobilskega koncepta leta. Gre za štirivratni kupe, pri katerem so se oblikovalci trudili ohraniti čim bolj čiste linije in iz karoserije odstraniti kar največ dodatkov, s čimer so sledili oblikovalskemu jeziku Kodo, ki daje velik poudarek igri svetlobe na površini.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem