GEN-I uvaja rešitve e-mobilnosti za svoje uporabnike

Pri tem pa so se povezali ljubljanskim energetskim podjetjem Elektro Ljubljana.

GEN-I uvaja rešitve e-mobilnosti za svoje uporabnike (foto: GEN-I) GEN-I
20. 6. 2019

E-mobilnost počasi a zanesljivo postaja del vsakdana slovenskih cest. Pri tem pa ne govorimo le o prodaji električnih avtomobilov, saj prodajne številke rastejo le počasi, temveč o infrastrukturnih spremembah, ožilju samega sistema in ključni predpostavki za vstopstavitev prometa električnih vozil. Pomena e-mobilnosti se namreč začenjajo zavedati tudi energetska podjetja. Zadnjo med njimi, ki je na tem področju opazilo potencial je GEN-I.

Energetsko podjetje je zgodbo na področju e-mobilnosti pričelo v lanskem letu z intenzivnim posodabljanjem flote vozil, pri čemer so v svoj vozni park namesto klasičnih bencinskih in dizelskih avtomobilov začeli uvrščati električne avtomobile. Do danes so uspeli elektrificirati polovico voznega parka, hkrati pa so pred poslovnimi enotami v Ljubljani, Novi Gorici in Krškem postavili 25 polnilnih postaj za električne avtomobile.

Načrti za naprej že obstajajo

V teh dneh pa so pri GEN-I pripravili še eno novost, ki bo namenjena tako uporabnikom vozil, ki za pogon uporabljajo plin, kakor tudi tistim z električnimi avtomobili. Odjemalcem storitev Poceni elektrika in Poceni plin bodo namreč v sodelovanju z Elektro Ljubljana omogočili uporabo njihovih električnih polnilnic projekta Gremo na elektriko. Omenjeno storitev lahko naročijo preko portala GEN-I, na podlagi prijave pa bodo nato prejeli plačilno kartico za uporabo na omenjenih aparatih. Storitev so pri GEN-I poimenovali GEN-I E-mobilnost.

Omenjeni projekt pa ni edini, ki so se ga lotili v krškem podjetju. Pripravljajo namreč že projekte, s katerimi bodo omogočili celovito energetsko oskrbo z električno energijo brez večjih posegov v samo infrastrsukturo. Ob tem pripravljajo tudi rešitve na področju hranilnikov električne energije in še nekatere druge projekte, vse skupaj pa bo po pričakovanjih na voljo v bližnji prihodnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri