Dostava pošiljke kar v vaš prtljažnik?

Škoda preizkuša nov način dostave pošiljk. Za kraj dostave boste lahko določili kar prtljažnik vašega vozila.

Dostava pošiljke kar v vaš prtljažnik? (foto: Lulop) Lulop
15. 3. 2019

Za čedalje več spletnih nakupovalcev bi kmalu lahko kraj dostave naročenega blaga s pomočjo lokacije vozila in registrske oznake postalo kar njihovo vozilo. S tem bi se morda lahko izognili prepogostim neprijetnostim, ko vas na domačem naslovu zaman išče dostavljavec v času, ko vas ni. Škoda v sodelovanju z dvema velikima češkima trgovskima verigama namreč razvija sistem, po katerem bi dostavljavec lahko blago odložil kar v vaš prtljažnik.

Tehnologija za dostop do vozila s strani dostavljavca je zdaj v preizkusni fazi. Seveda je pri tem poglavitna varnost, zato so vsi potrebni podatki šifrirani, dostavljavec pa prtljažnik lahko odpre le v časovnem okviru, ki mu ga določi kupec.

Kupec s posebno mobilno aplikacijo dostavljavcu dovoli dostavo paketa v prtljažnik svojega avtomobila. Ob prejemu naročila dostavljavec dobi informacijo o lokaciji vozila. Kupec v aplikaciji omogoči tudi enkratno možnost odpiranja prtljažnika dostavljavcu v vnaprej določenem časovnem okviru, ta pa, ko paket odloži v prtljažnik, z aplikacijo avtomobil tudi zaklene. Prejemnik pošiljke prejme obvestilo o uspešno dostavljenem paketu.

Pri Škodi pravijo, da se s tem, za zdaj pilotskim projektom poskušajo ozreti v prihodnost in ugotavljati, kako bi naš vsakdan lahko še poenostavili. Pričakujejo, da se bodo stranke pozitivno odzvale na novo ponudbo.

Celoten sistem in tehnologija sta za zdaj v testni fazi. Partnerji pri projektu bodo storitev na Češkem preizkusili na omejenem številu izbranih strank.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri