Autobianchi

Autobianchi je bil italijanski proizvajalec avtomobilov, ki so ga leta 1955 ustanovili Bianchi, Pirelli in Fiat. Izdeloval je v glavnem majhne avtomobile, z izjemo štirivratne limuzine A111, Fiat pa ga je pogosto izkoristil za preskušanje zamisli, ki so pozneje našle pot v Fiate, kakršni so bili karoserijski deli iz steklenih vlaken ali sprednji pogon. Najbolj znani model znamke je Autobianchi A112, ki so ga predstavili leta 1969 in se je ...

Autobianchi je bil italijanski proizvajalec avtomobilov, ki so ga leta 1955 ustanovili Bianchi, Pirelli in Fiat. Izdeloval je v glavnem majhne avtomobile, z izjemo štirivratne limuzine A111, Fiat pa ga je pogosto izkoristil za preskušanje zamisli, ki so pozneje našle pot v Fiate, kakršni so bili karoserijski deli iz steklenih vlaken ali sprednji pogon. Najbolj znani model znamke je Autobianchi A112, ki so ga predstavili leta 1969 in se je v proizvodnji obdržale vse do leta 1986, znan pa je tudi Autobianchi Y10, v katerega so prvega vgradili motor FIRE.

Modeli

Testi

Autobianchi A 111

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri