EN

Prihaja konferenca o e-mobilnosti v lokalnih okoljih


Izjemno uspešna 5. konferenca o elektromobilnosti, ki je potekala lanskega novembra, bo letošnjega marca dobila bolj specializirano različico E-mobilnost v občinah, katere fokus bodo rešitve, ki so potrebne za uspešno uvedbo e-mobilnosti v lokalnih okoljih.

Vse preveč je namreč nepoznavanja e-mobilnosti, govoric, urbanih legend in mitov o tem pomembnem področju. Lokalne skupnosti, občine, župani in vsi drugi, ki v njih skrbijo za področje e-mobilnosti, prometa in okolja, zato potrebujejo jasne in uporabne informacije, nasvete strokovnjakov ter tudi informacije državnih uradnikov, kaj lahko in kaj bi morale storiti lokalne skupnosti glede e-mobilnosti za izboljšanje življenjskega okolja svojih skupnosti.

Rešitve, ki so jih uvedli in ki že delujejo, bodo udeležencem konference s primeri tako z državnega kot lokalnega nivoja predstavili gostje iz Norveške in Nizozemske, ki se ponašata z izjemno razvito e-mobilnostjo in ki sta na tem področju trenutno daleč najbolj napredni v Evropi.

Med predavatelji bodo tudi predstavniki slovenske vlade in ministrstev ter tudi tisti, ki pri nas ponujajo praktične rešitve za e-mobilnost – od ponudnikov storitev do ponudnikov polnilnih postaj in električnih vozil. Udeleženci konference se bodo z vozili lahko tudi sami zapeljali in jih tako bolje spoznali.

Konferenca bo tudi dobra priložnost za izmenjavo izkušenj, kako pridobiti več evropskih sredstev, namenjenih razvijanju čezmejnih projektov na področju e-mobilnosti.

Po konferenci bodo na svečanosti podeljene nagrade predstavnikom tistih slovenskih občin, ki v Sloveniji po mnenju strokovne žirije konference najbolj izstopajo na področju e-mobilnosti.

Konferenca E-mobilnost v občinah bo potekala v vladnem kongresnem centru na Brdu pri Kranju v četrtek, 28. marca 2019, v sodelovanju z Vlado RS.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Novice

Renault predstavlja dostavnik za mesta prihodnosti

Audi AI:Me predčasno zasijal v Šanghaju

Formula E, VN Rima: premierna zmaga za Evansa in Jaguar

Video: Audi AI:Me z avtonomijo četrte stopnje

Renault v Šanghaju prvič na elektriko z modelom City K-ZE

Volkswagen želi zavladati Nürburgringu

Konferenca e-Mobilnost v občinah 2019: med mestnimi občinami najboljša Ljubljana, med občinami Bled

Porsche Taycan v zadnji testni fazi

Seat bo razvijal 'ugodna' električna vozila za VW

Norveška: prestolnica električnih avtomobilov

Elektromobilnost v skrajnosti: BMW iX3, BMW i4 in BMW iNEXT v arktičnem krogu

V Evropi čedalje več električnih in hibridnih vozil

BMW s hibridom več kot 100 kilometrov na elektriko

James Bond bo od zdaj nepridiprave lovil še nekoliko bolj pritajeno

Več novic...

Pokrovitelji:

vRbikes

Soorganizator:

Medijski pokrovitelji:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri