EN

Prihaja konferenca o e-mobilnosti v lokalnih okoljih


Izjemno uspešna 5. konferenca o elektromobilnosti, ki je potekala lanskega novembra, bo letošnjega marca dobila bolj specializirano različico E-mobilnost v občinah, katere fokus bodo rešitve, ki so potrebne za uspešno uvedbo e-mobilnosti v lokalnih okoljih.

Vse preveč je namreč nepoznavanja e-mobilnosti, govoric, urbanih legend in mitov o tem pomembnem področju. Lokalne skupnosti, občine, župani in vsi drugi, ki v njih skrbijo za področje e-mobilnosti, prometa in okolja, zato potrebujejo jasne in uporabne informacije, nasvete strokovnjakov ter tudi informacije državnih uradnikov, kaj lahko in kaj bi morale storiti lokalne skupnosti glede e-mobilnosti za izboljšanje življenjskega okolja svojih skupnosti.

Rešitve, ki so jih uvedli in ki že delujejo, bodo udeležencem konference s primeri tako z državnega kot lokalnega nivoja predstavili gostje iz Norveške in Nizozemske, ki se ponašata z izjemno razvito e-mobilnostjo in ki sta na tem področju trenutno daleč najbolj napredni v Evropi.

Med predavatelji bodo tudi predstavniki slovenske vlade in ministrstev ter tudi tisti, ki pri nas ponujajo praktične rešitve za e-mobilnost – od ponudnikov storitev do ponudnikov polnilnih postaj in električnih vozil. Udeleženci konference se bodo z vozili lahko tudi sami zapeljali in jih tako bolje spoznali.

Konferenca bo tudi dobra priložnost za izmenjavo izkušenj, kako pridobiti več evropskih sredstev, namenjenih razvijanju čezmejnih projektov na področju e-mobilnosti.

Po konferenci bodo na svečanosti podeljene nagrade predstavnikom tistih slovenskih občin, ki v Sloveniji po mnenju strokovne žirije konference najbolj izstopajo na področju e-mobilnosti.

Konferenca E-mobilnost v občinah bo potekala v vladnem kongresnem centru na Brdu pri Kranju v četrtek, 28. marca 2019, v sodelovanju z Vlado RS.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Novice

Bled: turistični biser z izrednim posluhom za e-mobilnost

Ko o e-mobilnosti spregovorijo osupljive številke

Formula E: leteči Brazilci in veseli Brazilci

Električni avto, ki združuje najboljše iz obeh svetov

Q4 e-tron bo električna različica Audija Q3

Odmevni citati znanih ljudi, ki glasno navijajo za razvoj e-mobilnosti

Audi v Ženevo z električnim avtomobilom v velikosti modela Q3

Audi bo z električnimi polnilnicami preplavil Evropo

Chevrolet eCOPO Camaro je pokazal svoje električne mišice

V Ljubljani gradijo do kolesarjev prijazna stanovanjska bloka

Otroci cvetja se veselijo, električnemu Volkswagnu Buzzu sledi še električni Buggy

Londonski električni taksiji po novem tudi na Heathrowu

Formula E: Buemi končal v zidu, zmaga Birdu

Jaguar Land Roverjevi avtonomni avtomobili bodo smer vožnje sporočali s svetlobnimi znaki

Dunaj kot vzor mesta z urejenim javnim prometom

Več novic...

Medijski pokrovitelji:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri