EN

Prihaja konferenca o e-mobilnosti v lokalnih okoljih


Izjemno uspešna 5. konferenca o elektromobilnosti, ki je potekala lanskega novembra, bo letošnjega marca dobila bolj specializirano različico E-mobilnost v občinah, katere fokus bodo rešitve, ki so potrebne za uspešno uvedbo e-mobilnosti v lokalnih okoljih.

Vse preveč je namreč nepoznavanja e-mobilnosti, govoric, urbanih legend in mitov o tem pomembnem področju. Lokalne skupnosti, občine, župani in vsi drugi, ki v njih skrbijo za področje e-mobilnosti, prometa in okolja, zato potrebujejo jasne in uporabne informacije, nasvete strokovnjakov ter tudi informacije državnih uradnikov, kaj lahko in kaj bi morale storiti lokalne skupnosti glede e-mobilnosti za izboljšanje življenjskega okolja svojih skupnosti.

Rešitve, ki so jih uvedli in ki že delujejo, bodo udeležencem konference s primeri tako z državnega kot lokalnega nivoja predstavili gostje iz Norveške in Nizozemske, ki se ponašata z izjemno razvito e-mobilnostjo in ki sta na tem področju trenutno daleč najbolj napredni v Evropi.

Med predavatelji bodo tudi predstavniki slovenske vlade in ministrstev ter tudi tisti, ki pri nas ponujajo praktične rešitve za e-mobilnost – od ponudnikov storitev do ponudnikov polnilnih postaj in električnih vozil. Udeleženci konference se bodo z vozili lahko tudi sami zapeljali in jih tako bolje spoznali.

Konferenca bo tudi dobra priložnost za izmenjavo izkušenj, kako pridobiti več evropskih sredstev, namenjenih razvijanju čezmejnih projektov na področju e-mobilnosti.

Po konferenci bodo na svečanosti podeljene nagrade predstavnikom tistih slovenskih občin, ki v Sloveniji po mnenju strokovne žirije konference najbolj izstopajo na področju e-mobilnosti.

Konferenca E-mobilnost v občinah bo potekala v vladnem kongresnem centru na Brdu pri Kranju v četrtek, 28. marca 2019, v sodelovanju z Vlado RS.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Novice

Volkswagen se spogleduje z novim hitrostnim rekordom

Je Saab končno našel rešitelja?

5 razlogov, zakaj je prihodnost predana e-mobilnosti

Volkswagen po novem tudi energetsko podjetje

Formula E: Zmaga D'Ambrosia po trčenju BMW-jev v Marakešu

Nissan Leaf je dobil zmogljivejšo baterijo in več moči

Toyota beleži uspešno prodajo hibridnih modelov

Polestar se spušča v boj z Modelom 3 znamke Tesla

Volkswagen predstavlja mobilno polnilnico za avtomobile

Nio ES6: športni terenec, ki bo novi kitajski znamki pomagal med velike igralce?

BASF s pametnimi rešitvami nad izziv elektromobilnosti in souporabe vozil

Najcenejši Volkswagnov električni avtomobil ne bo križanec

Mag. Uroš Salobir, direktor področja za strateške inovacije v ELES-u; "Električni avtomobili so za omrežje lahko izredno koristni!"

Los Angeles 2018: BMW Vision iNext končno razkrit tudi širši javnosti

5. konferenca e-Mobilnost 2018: drugi dan

Več novic...

Medijski pokrovitelji:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri