Nolan N-Com (test)

Uvoznik čelad Nolan, podjetje Compaco d.o.o. iz Velenja, nam je omogočil preizkus brezzične telefonije na motociklu.

16. 5. 2011

Ker marsikdo med nami motocika ali skuterja ne uporablja zgolj za zabavo, ampak tudi za resno delo in dnevni osebni prevoz, je sistem, ki podpira brezžično telefonijo na motociklu postal del obvezne opreme.

Po precej dolgotrajnem iskanju zanesljivega in kvalitetnega sistema so nam na pomoč priskočili pri podjetju Compaco d.o.o., ki je sicer uradni zastopnik za znamko Nolan vse od leta 1993. Ekipi znanja in izkušenj ne manjka, zato sem izbiro sistema (na voljo je več različic, odvisno od vaših potreb in želja) brezskrbno prepustil kar njim.

V preklopno čelado N-103 so mi vgradili osnovni komunikacijski paket (55, 00 EUR) in ga nadgradili z 'bluetooth' kitom (189 EUR). Zadetek v polno! Saj poznate tisti občutek, ko se vam zdi, da bi nekaj nujno morali imeti že davno pred tem, ko ste to dejansko nabavili. Veselja do nezavesti.

Delovanje sistema je brezhibno, s povezavami in signali ni nikoli nobenih težav, vgrajena baterija več kot zadošča za potrebe dnevnega (in tudi več, če ni klepetanje preintenzivno) potovanja. Zvok v slušalkah je kristalno čist, pogovor pa je mogoč tudi pri hitrosti okrog 100 kilometrov na uro, če vas seveda preveč ne moti ropot vetra okrog glave.

Nolanov komunikacijski sistem ocenjujem kot odličen in ga uvrščam v kategorijo 'must have', zlasti za vse tiste, ki so radi ali morajo biti iz različnih razlogov dosegljivi v vsakem trenutku. Tudi na motorju. Vredno vsakega evra.

MaT

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri