Akrapovičeve novosti za Hondo CRF450R

28. 3. 2017 | Jaka Završan
Deli

Za Hondo CRF450R so pri Akrapoviču predstavili tri nove izpušne sisteme, in sicer Slip-ON Line, Evolution Line in Racing Line.

Novost je oblika dvojnih dušilcev, ki se tudi estetsko izvrstno prilegajo linijam CRF450R. Korak naprej so naredili še z zadnjo kapo iz titana, ki jo krasi reliefni odtis. Prevlečeni so posebnim premazom, zaradi česar so bolj odporni proti praskam in se lažje čistijo. Vsi izpolnjujejo zahteve FIM glede glasnosti, hkrati pa izboljšajo zmogljivost motocikla.

Prvi izpušni sistem v novi ponudbi je Akrapovičev izpušni sistem Slip-On Line, ki predstavlja prvi korak pri predelavi izpuha. Poskrbi za večjo zmogljivost, izjemno vzdržljivost in manjšo težo, hkrati pa je zelo preprost za montažo in ponuja idealno razmerje med zmogljivostjo in ceno. Izdelan je iz nerjavečega jekla ter vključuje zunanja plašča in kapi iz titana. Poleg tega prinaša edinstveni Akrapovičev zvok, ki se izvrstno ujema z značajem motocikla.

Izpušni sistem Racing Line je kompleten sistem, ki zagotavlja enako zmogljivost kot izpušni sistemi Evolution Line, a je izdelan iz nerjavečega jekla in ima zunanja plašča iz titana kar se pozna tudi na ceni (nižja). Tudi kolektor je izdelan iz visoko odpornega nerjavečega jekla, kapi iz titana pa krasi odtis, ki dokazuje, da Akrapovič vedno misli tudi na detajle. Če povzamemo, izpušni sistem izboljša zmogljivost, hkrati pa je lažji od serijskega.

Evolution Line pa velja za paradnega konja Akrapovičeve ponudbe. Uporabljajo jih dirkaške ekipe, saj so prednosti naslednje: izdelani so iz ultralahkega titana, ki omogoča velik prihranek na teži in izboljša vodljivost motocikla. Kompleten sistem vključuje kolektor iz titana, ki poveča zmogljivost motocikla (+3 kW pri 10.600 vrt/min in +2,5 Nm pri 6.000 vrt/min v primerjavi s serijskim izpuhom) in poskrbi za dirkaški zvok. Ravno tako kot izpušni sistemi Racing Line in Slip-On Line je preprost za montažo, poleg tega pa je prevlečen s trpežnim premazom, ki podaljša njegovo življenjsko dobo.

Novi Akrapovičevi modeli so unikatni in oblikovani tako, da izboljšajo zmogljivost Honde CRF450R, hkrati pa zmanjšajo težo, povečajo moč in izboljšajo vodljivost.


Jaka Završan

Foto: Akrapovič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol