Aprilia RSV4 Biaggi Replica

9. 6. 2010 | Matevž Hribar
Deli

200 'konjev', 174 kilogramov, oklep iz ogljikovih vlaken v barvah dirkalnega moštva Aprilia Racing . . Imate petdeset tisočakov preveč?

Okroglih 50.000 evrov namreč tovarna iz Noala želi v zameno za trenutno enega najbolj vročih motociklov na svetu. RSV4 Max Biaggi Replica je podobna tisti, s katero se je vročekrvni Italijan povspel v vodstvo na svetovnem prvenstvu v razredu superbike in je za 20 'konjev' močnejša od običajne RSV4R (ima jih kar 200), zalogaj navora pa je večji za 10 njutonmetrov.

Motocikel, opremljen s celotnim Öhlinsovim vzmetenjem, nima svetlobnih elementov in je v celoti oblečen v oklepe iz ogljikovih vlaken, ki so lahko obarvani v barve ekipe Aprilia Racing (torej z velikim logotipom glavnega pokrovitelja Al Italia) ali pa jih po želji naročnika pustijo v barvi ogljikovih vlaken. Motorna elektronika je v celoti nastavljiva (vbrizg, vžig), več pomembnih informacij pa računalnik beleži za kasnejšo analizo.

Motor ima sistem za hitro pretikanje (quick shift), nadzor proti zdrsu pogonskega kolesa, zdrsno sklopko, nadzorovano zaviranje z motorjem, omejevalec hitrosti za vožnjo po boksih in še kakšna cvetka iz dirkaškega sveta bi se našla, da pa je na motocikel obešen izpuh iz titana in ogljikovih vlaken slovenskega proizvajalca, pa ste verjetno že opazili.

Je še kdo mnenja, da lepšega dragulja na dveh kolesih trenutnu na tem svetu ni?

Matevž Hribar

foto: Aprilia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol