Dakar 2016: Simon Marčič po dveh urah spanja na 931 km dolgo, 12. etapo!

15. 1. 2016 | Tina Torelli
Deli

Naš borbeni tekmovalec Simon Marčič z dakarsko številko 149 kategorije Malle Moto, je danes startal na 12. etapi San Juan - Villa Carlos Paz. Pravkar so ga kot 68. uspešno zabeležili na prvi kontrolni točki.

Trenutno med motoristi na etapi vodi Hondin tekmovalec Benavides, domačin iz Salte, ki lahko poseže po podiju, na drugem mestu je Quintanilla in na tretjem Rodgrigues - dan latinske premoči, očitno.

Včerajšnja etapa je bila izjemno težka, feš-feš je namreč podlaga, ki vedno premeša karte v razvrstitvi, a je organizator zaradi ekstremnih temperatur PONOVNO ugasnil štoparico na 243. kilometru hitrostne preizkušnje. Prvi je v cilj pripeljal Meo, drugi Price in tretji Quintanilla. Price tako ta trenutek še vedno vodi v skupnem seštevku pred Svitkom in Meom. 

Med avtomobilisti je včerajšnje ekstremne razmere najbolje prenesel Nasser Al Attiyah z Minijem, drugi je bil Loeb in tretji Hirvonen.

V skupnem seštevku si je Peterhansel omislil udobno prednost slabe ure, a je kljub temu prehitro, da bi ga samovoljno oklicali za zmagovalca. Ali bo Mister Dakar še 12-ič v svoji karieri dvignil v zrak pokal dakarskega zmagovalca, bo jasno šele v trenutku, ko bo prevozil ciljno črto.

Tekst: Tina Torelli

Video: Predrag Milinković

Fotografije: Red Bull Content Pool

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol