Ducati Diavel Diesel! Izdelali jih bodo samo 666.

22. 1. 2017
Deli

Ducati je za tiste, ki menijo, da model Diavel sam po sebi ni dovolj ekstravaganten motocikel, pripravil še omejeno serijo Diavel Diesel.

V resnici ne gre za to, da bi Italijani okrog kakšnega TDI, CRDTI, DTI ali česa podobnega, zgradili svojega Diavela.

V Diavelu bo tako še naprej grmel epski dvovaljnik, so se pa pri Ducatiju z modno hišo Diesel dogovorili, da bodo skupaj izdelali 666 motociklov, pri katerih bo svoj oblikovalski pečat pustil tudi ta modni gigant.

Čeprav se zdi, da je na prvi pogled spremenjen le sedež, je Ducati Diavel Diesel kar se tiče dizajna precej drugačen od standardnih modelov. Rezervoar in ostali kovinski deli so ročno polirani, zvarjeni pa so tako, da so sledi varov in kovic dobro vidni. Sledovi varjenja so vidni tudi na kovinskih usmernikih zraka, izpušni sistem pa je prevlečen s keramično oblogo.

Malce so se poigrali tudi z logotipi in barvami. Na osrednjem LCD zaslonu se nevsiljivo bohoti logotip znamke Diesel, v rdečo barvo pa so prebarvane zavorne čeljusti in pet členov pogonske verige. Jasno je, da k vsakemu modelu Diavel Diesel spada tudi ploščica z zaporedno številko iz omejene serije. Vsakemu Diavelu iz omejene serije pripada še pregrinjalo in stojalo za pod zadnje kolo.

Omejena serija teh Diavelov se bo pričela prodajati v mesecu aprilu.




Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol