KTM 450 Rally Replica 2014

23. 2. 2014
Deli

Tudi KTM bo kupcem ponudil svojo serijsko različico tovarniškega dirkalnika. Predvsem bo bolj privlačna kot pri konkurenci cena.

Medtem ko si želijo pri Hondi za model CRF450 Rally in Yamahi za model WR450F Rally okrog 35.000 evrov, bodo oranžni svoj model 450 Rally Replica kupcem ponudili za približno 24.000 evrov.

Na videz ugodna cena bo za tiste najzahtevnejše lahko tudi zrasla, saj bodo pri KTM-u za vse tiste, ki si bodo želeli svojega Rally Replico še bolj približati tovarniškemu originalu, ponudili kar dolg seznam opreme in še bolj dirkalnih komponent.

Model bo nadomestil 690-kubičnega predhodnika, pač v skladu z novim pravilom, ki na reliju Dakar dovoljuje največ 450-kubičnih centimetrov delovne prostornine.

Tako so okoli 450-kubičnega enovaljnika, ki predstavlja center tega motocikla, privijačili povsem nov okvir, ki zaradi svoje geometrije ponuja boljšo vidljivost in preglednost nad dogajanjem pod prednjim kolesom. Razvili so tudi sistem, ki omogoča uporabo različnih rezervoarjev. Amaterskim uporabnikom se zdi ta možnost brezsmiselna, a profesionalci vedo, da lahko glede na potrebno količino goriva za del dirke ali etape, z uporabo različnih rezervoarjev bistveno vplivajo tudi na samo težišče motocikla in tako vplivajo na vozne lastnosti motocikla.

Ob tem KTM vsem potencialnim kupcem sporoča tudi, da je še dodatno okrepil tehnično službo, ki lahko privatnim dirkačem za ustrezno plačilo priskoči na pomoč praktično kadarkoli.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord