Moto Zveza Slovenije letošnjo sezono zaključila v stilu

7. 12. 2018 | Jaka Završan
Deli

1. decembra 2018 je v Cvetličarni v Ljubljani potekala podelitev priznanj moto zvezde Slovenije, ki si jo bodo nekateri zapomnili za vedno.

Prireditev sta vodila Ota Širca Roš in Gaber Kržišnik, medtem ko so priznanja podeljevale legende slovenskega moto športa. Podelitev je potekala za panogi motokros in enduro cross country, prav tako pa so bili razglašeni najboljši trije na prvenstvu GNES (združeno prvenstvo cross countryja Slovenije in Avstrije), vse skupaj pa so popestrile zanimive povezovalne točke. Novost v letošnji sezoni je bilo prvenstvo supercup, v katerem so se tekmovalcem seštevale točke iz vseh panog. Cilj tega je bil najti najbolj vsestranskega voznika v Sloveniji, kar je v letu 2018 postal Luka Kutnar.

Velika množica ljudi pa je v Cvetličarno prišla zaradi drugega razloga, in to je sodelovanje v žrebu za povsem nov motocikel, ki pa se letos ni podeljeval le za panogo motokros, temveč tudi za enduro. Tisti, ki so nastopili na vseh dirkah določene panoge, so ob prihodu v Cvetličarno prejeli kroglico s svojim imenom, ki so jo po končani podelitvi odnesli v boben in pozneje le še upali, da bo izbrana njihova kroglica in da bodo oni tisti, ki bodo domov odpeljali povsem nov motocikel, opremljen z Akrapovičevim izpuhom, stopalkami in zaščitno ploščo. Poleg motociklov so bile podeljene bogate nagrade, a je večini najpomembnejše to, da je vse skupaj potekalo v izredno sproščenem vzdušju in da Moto Zveza Slovenije iz leta v leto postaja bolj dovršena in prijaznejša do tekmovalcev, ki jim zna v ključnih trenutkih tudi prisluhniti. Vse omenjeno se pozna tudi na rekordnih številkah pri udeležbi in morda najpomembnejše, pri velikem porastu podmladka, ki je prihodnost tega športa.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol