Odštevanje pred dirko v Krškem: Slovenska zlata roka za speedwayske številke

4. 9. 2013
Deli

Dirka za VN Slovenije bo zabavna že v petek, ko bo na vrsti uradni trening. Pred stadionom Matije Gubca v Krškem, pod posebnim Monster tovornjakom bomo tako lahko ob 16. uri, eno uro pred pričetkom dvournega treninga, spremljali uradni žreb startnih številk. Za to častno nalogo so izbrali Primoža Kozmusa. Slovenski zlati olimpijec, sicer tudi velik ljubitelj speedwaya, bo tako verjetno najmočnejša roka, ki je v zgodovini Speedway Grand Prix serije počela kaj podobnega. Upajmo, da bo srečen žreb naklonil prav našima voznikoma, Mateju Žagarju in Aleksandru Čondi.

Ob 17ih bodo vozniki dobili imeli možnost na prostem uradnem treningu dve uri preizkušati 387 metrski oval najbolj prepoznavnega slovenskega speedway stadiona, čigar hitrostni rekord še vedno drži Matej Žagar. Ta je 10. junija 2006 cele 4 kroge prevozil v času 64,75 sekunde.

Po informacijah iz AMD Krško predprodaja vstopnic še nikoli ni potekala tako dobro kot pred letošnjo dirko, saj je tribuna praktično že povsem razprodana, odlično navijaško vzdušje pa bo tudi na stojiščih.

Matej Žagar tudi v tem tednu pridno nastopa na dirkah profesionalnih lig, njegovi rezultati na Švedskem ter v Veliki Britaniji pa kažejo, da je v odlični formi, kar je vsekakor več kot dober obet tudi za dirko v Krškem.

B.C./mediaspeed.net

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol