MX PP: Vrtojba

28. 3. 2011
Deli

V Gramoznici pri Vrtojbi je bila v nedeljo, 27. marca, prva dirka v letošnji sezoni Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu. Člani društva GAS Vrtejba so na svojem dirkališču v oblačnem, a suhem vremenu gostili 148 tekmovalcev v desetih kategorijah, te pa je spremljalo približno 2.500 gledalcev.

V najmočnejši kategoriji MX OPEN R1 in MX 125 R1, kjer so se skupaj pomerili tekmovalci s 450- in 250-kubičnimi dirkalniki, je slavil Nenad Šipek (Hrvaška). Drugi je bil Erik Slavec (TRK Tajfun Šport) in tretji Aleksander Žafran (AMD Slovenske Konjice). V konkurenci 250 je bil najhitrejši Aljoša Molnar (TRK Tajfun Šport), pred Anejem Dopliharjem (MK Rihemberk) in Rokom Virantom (AMD Šentvid pri Stični).

Zmagovalca sta po dirki povedala:

Nenad Šipek (Hrvaška): »Bilo je res super. Organizacija je fenomenalna. Proga je bila pripravljena vrhunsko. Edino škoda, da ni bilo Saše Kraglja, saj bi bila konkurenca močnejša. V drugi vožnji sem štartal najbolje, sicer napravil eno napako in mi je v zavoju ugasnil motor, vendar sem ga hitro še enkrat zagnal in kljub izgubi enega mesta kmalu spet prevzel vodstvo in zmagal.«

Aljoša Molnar (TRK Tajfun Šport): »V prvi vožnji sem štartal slabše. Sicer mi v vodstvo ni bilo težko priti, saj ni bilo konkurence, vseeno pa sem se na dirki potrudil, saj so bili še tekmovalci s 450-kubičnimi motorji.V drugi vožnji je bil štart boljši in tudi vozil sem bolj tekoče in sem na koncu zadovoljen. Letos sem zamenjal znamko motocikla in vozim Husqvarno. Lepo sem se nanj navadil, dobro se obnese in računam, da bo šlo letos v redu«.

Besedilo in foto: Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord