Najhitrejša motoristka na svetu

27. 5. 2009 | Matevž Hribar
Deli

32-letna Leslie Porterfield je prejela nagrado zveze AMA za motoristko leta, je lastnica treh hitrostnih rekordov z motociklom in članica kluba Boneville 200 mph.

Z motorjem se je začela voziti pri šestnajstih letih, ker se ji ni dalo pešačiti v šolo, kmalu pa začela dirkati v terenskih disciplinah in na tekmovanjih v pospeševanjih. Od leta 2007 vozi Suzukija Hayabuso s turbo polnilnikom, s katerim je na jezeru Bonneville dosegla impresivnih 374 km/h. S tem je uradno postala najhitrejša motoristka na svetu in se vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Na cesti večino časa vozi svojo Hondo CBR 1000 RR letnika 2008, občasno pa še Ducatija 998 ali pa v supermoto dirkalnik predelano CRF 450. Tudi padla je že in sicer leta 2007 pri hitrosti nekaj čez 100 milj na uro (160 km/h) ter si polomila sedem reber in predrla pljuča, tako da so jo morali odpeljati s helikopterjem.

In njen cilj za prihodnost: postati najhitrejši motorist na svetu, za kar se bo morala zapeljati z več kot 407 kilometri na uro.

Sanjska ženska? Ja kdo bo pa doma likal in kuhal? !

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord