Nastran ima SM 530 RR

9. 1. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Uroš se bo z novo zverino udeleževal dirk za avstrijsko, nemško in Alpeadria prvenstvo, v Sloveniji pa bo vozil 450-kubičen dirkalnik.

Aktualni državni prvak v supermotu je v domačo garažo pripeljal novo Husqvarno SM 530 RR, ki je replika dirkalnika za svetovno prvenstvo. "Če bi šel tak motocikel sestavljati po delih, bi verjetno zapravil okrog 25.000 evrov, cena replike pa je dobrih petnajst tisočakov" je povedal Uroš, ki se jutri že odpravlja na prva testiranja na toplejše italijanske supermoto piste.

Z SM 530 RR se bo udeležil vseh dirk za odprto avstrijsko prvenstvo Intercup, odpeljal pa bo še dve dirki za nemško prvenstvo, kjer bo zaradi pokrivanja koledarja za svetovno prvenstvo nadomeščal husqvarninega tovarniškega voznika. V Sloveniji bo vozil na 450-kubičnem motociklu, čeprav bi zaradi združitve razreda 450 z Open lahko vozil tudi močnejšega, ampak zaradi konfiguracije naših dirkališč velika moč pravzaprav ne pride v poštev.

SM 530 RR tehta 112 kilogramov in je opremljena z dvojnim izpuhom Arrow, Brembo zavorami, Braking zavornimi koluti, Marzocchijevimi vilicami spredaj in Showa blažilnikom zadaj. Posebnost je tudi glava okvirja, kateri je mogoče nastavljati kot in s tem medosno razdaljo ter vozne lastnosti. Zanimivo je tudi, da na motociklu ne najdemo več karbonskih delov, katere je zamenjala trpežnejša plastika. Podatek o moči na zadnjem kolesu skrivajo, glede na vtise z lansko SM 450 RR pa je 'konjev' več kot dovolj.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol