Otroke na rehabilitaciji na URI-Soča obiskali motoristi

15. 6. 2012
Deli

Društvo Motoristi za Motoriste skupaj z znanim slovenskim motoristom Miranom Stanovnikom, puščavskim lisjakom, so na URI-Soča opozarjali na pomen varnosti v prometu

Na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča (URI Soča) so se otroci srečali s slovenskimi motoristi, ki so jih poučili o pomenu varnosti v prometu in jim dan popestrili še z vožnjo z motorjem. Svoje izkušnje je delil tudi Miran Stanovnik, puščavski lisjak, ki ga poznamo predvsem kot rednega udeleženca relija Dakar.

Društvo Motoristi za Motoriste (MzM) deluje kot društvo v javnem interesu na področju preventive in varnosti v prometu. Svoje aktivnosti znotraj društva zato tudi že vrsto let prilagajajo temu in svoje aktivnosti širijo na dobrodelne akcije, saj je njihovo poglavitno sporočilo strpnost, solidarnost in prijateljstvo med motoristi in drugimi udeleženci v prometu. Vsi lahko namreč z odgovorno vožnjo in spoštovanjem predpisov pomembno vplivamo na dogodke na cestah.

Motoristi so se skupaj z Miranom Stanovnikom na prvi dan svoje motoristične in preventivne akcije MzM SLO Tour 2012, v sklopu katere načrtujejo v štirih dneh prevoziti celotno Slovenijo in ob postankih opozarjati na pomen varnosti v prometu, obiskali otroke, ki so trenutno na rehabilitaciji na otroškem oddelku URI-Soča. Skupaj so spregovorili par besed o varnosti, predvsem o pomenu prometnega znanja in varnosti, ki lahko obvarujeta vse udeležence prometa. Otroke, ki so to želeli, so motoristi varno in po vseh predpisih popeljali s svojimi motorji. Vsi pa so prisluhnili tudi pripovedim Mirana Stanovnika oz. puščavskega lisjaka, ki že številna leta svojo vzdržljivost preizkuša na sipinah najbolj znanega relija vzdržljivosti Dakar.

Temeljni stebri delovanja MzM se osredotočajo na prometno preventivo in pomoč žrtvam nesreč in njihovim družinam ter skrbi za reintegracijo invalidnih motoristov. Dobrodelni sklad MzM, ki sredstva namenja prav omenjenim ponesrečencem, je v zadnjih letih preko 40 donatorskih akcij namenim okrog 30.000 EUR pomoči.

foto: društvo MzM

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol