Policijska izkušnja kot nasvet v Postojni ta petek

24. 4. 2012
Deli
Policijska izkušnja kot nasvet v Postojni ta petek (foto: Matevž Hribar)
Matevž Hribar

Prejeli smo vabilo na preventivni dogodek za voznike motociklov, ki bo na parkirišču PTC Primorka v Postoji organiziran v petek, 27. aprila 2012. Objavljamo ga v celoti in svetujemo obisk:

27. aprila 2012 dopoldan (med 9.00 in 17.00 uro) bo Postaja prometne policije Koper organizirala preventivno akcijo "Policijska izkušnja kot nasvet", in sicer za voznike enoslednih motornih vozil. Dogodek bo na parkirišču PTC Primorka v Postojni. Osrednji del dogajanja bo poligon namenjen voznikom enoslednih vozil, kjer se bodo lahko preizkusili, policisti pa jim bodo tudi svetovali.

Glede na zanimanje za izvedbo preventivne akcije, ki je bila prvič izvedena lani, pričakujemo, da se bodo preventivne akcije udeležili vsi motoklubi z območja Postojne in Pivke ter veliko število voznikov enoslednih motornih vozil iz drugih krajev.

Namen preventivne akcije je izboljšanje prometne varnosti voznikov enoslednih motornih vozil skozi različne vaje na poligonu, katere simulirajo cesto z vsemi njenimi pastmi. Vozniki enoslednih motornih vozil bodo tako spoznali tehniko vožnje, obnašanje motornega kolesa, pravilnega ukrepanja v primeru nenadne ovire ... Vse to se bo odvijalo na poligonu pri nizkih hitrostih, kjer se bodo udeleženci učili tehniko vožnje, kakršno se uporablja v cestnem prometu.

Preventivna akcija ne bo samo vožnja po poligonu, temveč se bodo na parkirišču odvijale tudi ostale aktivnosti za pridobitev novih oziroma nadgraditev že pridobljenih znanj za varno udeležbo v cestnem prometu. V ta namen se bodo preventivni akciji pridružili reševalci ZD Postojna (prikaz opreme in posredovanje znanja za nudenje prve pomoči), gasilci PGD Postojna (prikaz opreme in svetovanje v primeru požara), učitelji vožnje avtošole (pripravili bodo teste, s katerimi bodo obiskovalci preverili svoje znanje cestno prometnih predpisov), motoristi vojaške policije (prikaz opreme in njihovega dela), AMZS (trial motorna kolesa, s katerimi se uči osnove vožnje motornega kolesa, in sicer ravnotežje in pravilno usmerjen pogled), delavci DARS-a (predstavitev opreme in njihovega dela). Udeleženci bodo lahko preizkusili tudi simulator vožnje motornega kolesa in si ogledali opremo Postaje prometne policije Koper (civilno vozilo z vgrajenim sistemom provida, alkotest, stinger, laserski merilnik hitrosti ...).

Lani smo prikazali usklajeno sodelovanje policije, reševalcev in gasilcev v primeru prometne nesreče s telesnimi poškodbami. S praktičnim prikazom so obiskovalci videli, kako izgleda prometna nesreča, prihod vozila s prednostjo na kraj prometne nesreče in celotno reševanje ponesrečencev. Takšen prikaz bomo ponovili tudi letos.

Vljudno vabljeni!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol