Premierni krog: Aprilia Tuono V4 1100 RR na dirkališču Gaj

23. 7. 2017 | Peter Kavčič
Deli
Premierni krog: Aprilia Tuono V4 1100 RR na dirkališču Gaj (foto: Peter Kavčič)
Peter Kavčič

Na vrhunskega italijanskega cestnega bojevnika smo pritrdili Garminovo akcijsko kamero in se zapeljali po prenovljenem dolenjskem dirkališču.

Dirkališče je v današnjem času postalo edini prostor, kjer lahko s sodobnim športnim motociklom v resnici dosežeš zgornjo mejo zmogljivosti. Ob tem varno sprostite adrenalin ter s tiščanjem plina do konca ne ogrožate sebe ali drugih. Zato toplo pozdravljamo, da se je na Dolenjskem zgodil velik korak naprej in so ponovno zagnali projekt poligona, ki je v bistvu naše edino dirkališče, kjer se dosežejo tudi nekoliko višje hitrosti.

Z Aprilio Tuono V4 1100 RR smo se zapeljali nekaj krogov po sveže preplasteni in urejeni stezi Gaj pri Cerkljah na Dolenjskem, ki bo predvidoma svoja vrata uradno odprla v avgustu. Do tedaj bodo nekatera mesta, ki še ne zadostujejo standardom varnosti za motoriste, uredili.

Steza je dolga dva kilometra in že ima urejeno osnovno infrastrukturo s sanitarijami. Boksi pa pridejo na vrsto nekoliko kasneje. Seveda to ni steza, ki bi jo lahko primerjali z dirkališči za MotoGP, ampak za naše razmere je to odličen kraj, kjer lahko svoj motocikel in vaše znanje varno preizkusite z odprtim plinom.

Video: ogled steze z Aprilio Tuono V4 RR:

Asfalt še nima nanešene gume na idealni liniji, ki zagotavlja optimalen oprijem, zato na nekaterih mestih oprijem še ni tisti pravi, malce zmotijo tudi zaplate, kjer so zamenjali asfalt, ki se je po prvi dirki avtomobilov poškodoval in pa manjše grbine v predzadnjem ovinku na idealni liniji. Sicer pa kot rečeno: fantastično, da imamo končno nekaj, kar je podobno pravemu dirkališču.

Dogajanje na poligonu lahko spremljate na Facebook strani AMD Gaj.

Peter Kavčič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol