Slovenijo obiskal motorist z Nove Zelandije na KTM-u 500 EXC z 90.000 prevoženimi kilometri

Kdo pravi, da za avanturo okrog sveta potrebuješ 1.200-kubično zverino?

Slovenijo obiskal motorist z Nove Zelandije na KTM-u 500 EXC z 90.000 prevoženimi kilometri (foto: Aaron Steinmann) Aaron Steinmann
2. 8. 2018

Koliko 'konjev' in 'kubikov' je prava mera za potovanje z motociklom? Je 800-kubični GS dovolj ali potrebujemo 1200-kubičnega Adventureja? Aaron Steinmann z Nove Zelandije s svojim 500-kubičnim hard enduro strojem dokazuje, da je dovolj že lahki stroj za enduro. Vso prtljago ima shranjeno v 30-litrski mehki torbi, prek katere je pripet še šotor. Na svojem potovanju od Nove Zelandije do Aljaske je obiskal tudi Slovenijo, za katero pravi, da je prečudovita, a da je imel kar precej težav najti kamp s prostim mestom za postavitev šotora.

Razen večje posode za gorivo in drugačnega sedeža je motocikel skoraj povsem serijski. Z verižnim prenosom 14/48 potovalna hitrost znaša med 105 in 110, med prehitevanji zlahka do 130 kilometrov na uro. Aaron pravi, da olje v motorju menja na vsakih 1.500 do 2.000 kilometrov, na vsakih 100 delovnih ur pa preveri zračnost ventilov.

Ko ga vprašajo, zakaj potuje s takšnim motociklom, se pošali, da za BMW-ja še ni dovolj star. Spremljate ga lahko na Advrider forumu in na Instagram profilu braping_kiwi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri