WSBK: Ducati s tovarniško ekipo odhaja

28. 8. 2010
Deli

Ducati se je odločil, da v sezoni 2011 s svojo tovarniško ekipo ne bo nastopil v prvenstvu Superbike. Njegovo udejstvovanje bo omejeno zgolj na pomoč in podoporo privatnim ekipam.

Ducati s tovarniško ekipo v tem prvenstvu sicer nastopa že od leta 1988, v vseh teh letih pa je uspel osvojiti 16 naslovov med proizvajalci in 13 naslovov med dirkači. Kot je povedal prvi mož Ducatija, Gabriele Del Torchio, vzrok za tako odločitev tiči v strategiji podjetja, ki želi svoje razvojne kapacitete usmeriti tako, da bo dirkaška tehnika v kar najhitrejšem času na voljo tudi kupcem njihovih motociklov.

V zadnjih letih namreč, kot pravi Del Torchio, stroški razvoja motocikla za superbike postajajo vse bolj podobni tistim za razvoj prototipnega dirkalnika MotoGP, to pa seveda predstavlja precejšnji finančni zalogaj za Ducati.

Strategija Ducatija je morda v tem trenutku nekoliko nerazumljiva, saj umik iz prvenstva ne bo pripomogel k povečevanju prodaje, a po drugi strani celo smiselna, saj bi z tehniko iz MotoGP, ki bi tako hitreje prišla na serijski motocikel, verjetno lažje vozil vzporedno s konkurenco.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol