Yamaha MT-10

1. 3. 2016
Deli

Yamaha je lani na salonu v Milanu predstavila naked izdelan na osnovi športnega modela R1. Vendar takrat o njem nismo vedeli veliko.

Sočasno s pričetkom prodaje pa so pri Yamahi razkrili tudi težko pričakovane tehnične podatke. Moč, navor? Kar se tiče tega bo ta Yamaha očitno peklenski  in divji motocikel.

Najzmogljivejši model iz družine MT je poganja 998-kubični agregat z glavno gredjo z zamikom, za dodaten navor pri nizkih/srednjih vrtljajih. Zahvaljujoč lahki šasiji Deltabox iz aluminija, ki jo odlikuje izredno kratka medosna razdalja z naravnim voznim položajem, model MT-10 zagotavlja izjemno moč z najboljšo okretnostjo v razredu ter popolnim nadzorom.

V širokem razponu vrtljajev je tako na voljo ogromno navora, največ pa ga je pri  9.000 vrtljajih - 111 Nm. Motor sicer razvije 118 kW oziroma 160 konjskih moči, kar ga postavlja ob bok najmočnejšim iz tega razreda. S polnim rezervoarjem goriva in olja tehta 210 kilogramov. S strani proizvajalca priporočena cena znaša 13.745 evrov, ta pa se bo odvisno od tržišča seveda nekoliko spreminjala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol