Za sladokusce: KTM enduro 2014 six-days

20. 5. 2013
Deli

KTM vsako leto postreže s specialko za najbolj zahtevne enduro voznike. Pozor! Količine so omejene, dvotaktniki, ki so v enduru vedno bolj vroča roba, gredo ponavadi prvi iz trgovine! KTM-e za enduro in motokros lahko sicer pričakujete že čez mesec dni v prodajnih salonih.

Zalo zanimiv model bo EXC-F 250 R, ki je dobil povsem nov, štiritaktni motor, ki so g aza enduro predelala n aosnovi zmagovitega motorja iz serije za motokros. Ostale novosti, ki jih je KTM letos predstavil za modelno paleto 2014 sicer ne prinašajo revolucionarnih sprememb, ampak izboljšave. Novejše plastike, narejene po vzoru iz modelov za motokros lepo pristojijo tudi enduro motociklom, spisku izboljšav na vzmetenju, okvirju in v motorju pa do tedaj, ko bomo katerega uspeli preizkusiti, lahko zaenkrat samo zaupamo. Specialko za šestdnevno preizkušnjo, ki bo letos na Sardiniji, bi si vsekakor želeli zajahati, saj ponuja vso smetano, ki jo lahko poližemo s polic dodatne opreme v oranžnih trgovinah.
Cena zaenkrat še ni znana, bo pa malenkost zasoljena v primerjavi z običajnimi enduro modeli.

Kako so pri KTM-u slikali nove modele, pa si lahko pogledate pri temle videu. Glede na to, da so sodelovali tovarniški vozniki je akcije več kot dovolj.

PeK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol