Pet nasvetov, kako z malo vložka izboljšati videz vašega vozila

Predstavljamo vam pet nasvetov, kako z malo vložka in truda za več let pomladite izgled vašega avta, tako zunaj, kot znotraj.

Pet nasvetov, kako z malo vložka izboljšati videz vašega vozila (foto: Avto magazin) Avto magazin
24. 7. 2017

Nekaterim med nami avtomobil predstavlja zgolj prevozno sredstvo in obvezen strošek. Drugi pa nanj gledamo z več zanimanja in nam zanj ni vseeno. Posledično se trudimo, da ga vzdržujemo v kar najboljši formi, tako iz tehničnega kot tudi vizualnega vidika. Kljub redni skrbi je zato včasih potrebno poleg čiščenja potrebno vložiti še kak evro več, odpraviti kako prasko, zamenjati kak del in tako dalje. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako za zgolj nekaj evrskih stotakov popraviti videz vašega vozila.

Aluminijasta platišča

Kolesa so vsekakor eden izmed najbolj opaznih elementov pri videzu vozila in klasična železna platišča enostavno ne zaležejo. Ponudba rabljenih platišč je na drugi strani precejšnja in za znesek okrog 150 evrov je izbira precejšnja. Približno enak znesek pa je potrebno odšteti za kvalitetno obnovo platišč, pri čemer bodo po končanem posegu le redki vedeli, da platišče ni novo.

Aluminijasta platišča

Imitacija lesa v kabini

Ta poseg je stvar okusa; nekateri vozniki obožujejo videz lesa na armaturi, drugi dajejo prednost kovinskemu izgledu, spet tretji ogljikovim vlaknom, po domače 'karbonu'. Medtem ko leseni dodatki v avtomobilu stanejo malo premoženje, poleg tega pa za večino avtomobilov sploh niso na voljo, lahko že za nekaj deset evrov na tujih spletnih straneh kupimo po meri narejene 'nalepke', ki tako po videzu kot na dotik pričarajo veliko bolj prestižen izgled in močno popestrijo notranjost.

Poliranje

Če še tako skrbimo za izgled vozila, v letih uporabe barva zaradi vplivov sonca sčasoma zbledi, neprevidni vozniki na parkiriščih pa tudi radi poskrbijo za kakšno prasko ali dve. Bledenju zaradi sonca so še posebej podvrženi rdeči in rumeni avtomobili. Barvanje celotnega vozila vsekakor popravi videz avtomobila, a to stane tudi tisoč in več evrov. Po drugi strani pa kvalitetno poliranje vozila stane zgolj med 100 in 200 evrov, videz pa se po končanem posegu lahko primerja z novim vozilom.

Nove tekstilne preproge

Detajl, kateremu le redki posvečajo pozornost, a izdatno izboljša izgled notranjosti. A tukaj ne govorimo o univerzalnih gumijastih ali tekstilnih 'tepihih', ki jih kupimo v lokalni trgovini ali celo veleblagovnici. Ti včasih niso le neprivlačni, pač pa so zaradi drsenja lahko tudi nevarni. Na drugi strani si lahko že za 30 evrov omislimo po meri narejene tepihe, z obrobami v barvi avta, ki izboljšajo tako izgled kot udobje.

Preoblačenje volanskega obroča

Usnjen volan

Volan je v avtomobilu glavna povezava med voznikom in avtomobilom oziroma voznikom in cesto, hkrati pa tudi eden izmed najbolj opaznih elementov v vozilu, zato sta tako videz kot občutek na volanu ključnega pomena. Za lep izgled in dober oprijem dobro poskrbi volanski obroč, oblečen v usnje, vendar pa je pri vozilih nižjega razreda ta opcija na voljo za doplačilo, poleg tega pa se usnje sčasoma izrabi. V Sloveniji se s (pre)oblačenjem volanskega obroča v usnje ukvarja kar nekaj ljudi, tak poseg pa vas bo stal približno sto evrov.

Jure Šujica
foto: Jure Šujica, arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri