Trije najredkejši avtomobili na svetu in njihove cene

7. 7. 2013
Deli
Lepota Ferrarija 250GT Spyder na voljo v črni in rdeči barvi (foto: onscreencars.com)
onscreencars.com

S katerimi jeklenimi umetnijami se lahko vozite, če imate par milijonov preveč?

Priznani blog o luksuzu BornRich je sestavil seznam nekaterih najredkejših avtomobilov na svetu in pogledali so, koliko si ti lepotci vredni danes.

Phantom Corsair letnik 1938

Phantom Corsair iz leta 1938 je bil vsekakor mejnik ekskluzivnosti. Pravzaprav to ostaja še danes, saj predstavlja revolucionarno obliko in je inženirski biser svojega časa. Sumljivo spominja na Batmanov avtomobil, tudi po nekaterih izjemnih dodatkih: elektronsko upravljanje z vrati, višinomer in celo kabinet za pijačo.

Izdelali so samo en primerek tega izjemnega jeklenega presežka, saj iz številnih razlogov avto ni bil primeren za produkcijo. Če bo Phantom Corsair kadarkoli končal na dražbi, poznavalci pravijo, da lahko mirno prekorači ceno 10 milijonov dolarjev.

Phantom Corsair letnik 1938

Ferrari 250GT Spyder letnik 1961

Ikona zimzelene jeklene lepote je vsekakor Ferrari 250GT Spyder, ki ga je nekoč vozil tudi hollywoodski zvezdnik James Coburn. Nazadnje smo ga na dražbi videli leta 2008, ko je bil prodan za 10.9 milijonov dolarjev. S to ceno je bil tistega leta potem tudi razglašen za najdražji avtomobil na svetu. Vozilo je zelo podobno jaguarju iz filmov Jamesa Bonda in je med ljubitelji sklepan za enega najlepših avtomobilov vseh časov. Izdelali so le 6 primerkov.

1961 Ferrari 250GT Spyder

Bugatti Royale Kellner Coupe letnik 1931

To je to: najdražji avtomobil na svetu. Bugatti Royale Kellner Coupe je obenem tudi eden najredkejših avtomobilov na svetu. Izdelali so le 6 takšnih vozil in že leta 1987 je bil na Albert Hall dražbi eden teh prodan za vrtoglavih 9.7 milijonov dolarjev. Na prvo mesto tovrstnih seznamov se je uspel prebiti zato, ker poznavalci glede na ceno leta 1987 ocenjujejo, da je ta avtomobil danes vreden kar 19 milijonov dolarjev.

Bugatti Royale Kellner Coupe 1931

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol