90 Citroenov v Parizu

7. 10. 2009
Deli

V glavnem francoskem mestu so pripravili razstavo Citroenovih vozil in z legendarnimi Žabami, Spački, drugimi starčki in pa tudi novodobnimi prototipi odpeljali častni krog.

Tovarna Citroen, danes članica koncerna PSA, namreč letos praznuje devetdesetletnico obstoja, saj avtomobile izdelujejo že od leta 1919. V soboto, 3. oktobra 2009 so v sodelovanju z različnimi klubi ljubiteljev Citroenovih vozil iz cele Evrope v Parizu organizirali razstavo 90 avtomobilov, ki so in ki še bodo zaznamovali Citroen.

Častni gost tega spektakla je bilo vsekakor konceptno vozilo Revolte, ki ga je Citroen predstavil na nedavno končanem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Vsi avtomobili so bili razstavljeni na trgu Trocadero od 17:00 ure do 19:30, nakar so se vsi skupaj podali na potovanje skozi čas po ulicah Pariza.

V povorki so sodelovali prav vsi avtomobili in sicer od modela Citroen Type A, do novega C3, od DS-a iz leta 1955 do najnovejšega DS3, od revolucionarnega Traction Avant do še vedno popularnega 2CV – Spačka. Na čelu omenjene povorke pa je seveda kraljeval GT by Citroen, eden od simbolov Citroenove Creative Tehnologie.

Citroen, še na mnoga leta!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol