Novi Alfa Romeo bo nosil ime prestolnice mode

25. 1. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Novi Alfa Romeo bo nosil ime prestolnice mode (foto: Alfa Romeo)
Alfa Romeo

Italijani bodo 10. aprila predstavili povsem novega, majhnega športnega terenca, ki bo razširil ponudbo Alfinih tovrstnih avtomobilov. Do predstavitve bodo skoraj zagotovo avto odkrivali delček za delčkom, za uvod pa so postregli s fotografijami zakamufliranega avtomobila.

Alfa Romeo Milano bo postavljen na Stelantisovo arhitekturo eCMP2, ki si jo med drugim delita tudi bratranca Fiat 600 in Jeep Avenger. Glede na to, da je ta prilagojena za obe vrsti pogona, tako električnega kot tudi konvencionalnega, je za pričakovati, da bo Milano z obema tudi na voljo, pa čeprav v tem trenutku tovarna komunicira bolj ali manj le električni pogonski sklop.

Alfa Romeo

Pri Automotive news Europe pravijo, da naj bi bil slednji na voljo na začetku, različice z motorji z notranjim zgorevanjem pa naj bi sledile kasneje. Milano naj bi bil tudi zadnji predstavnik Alfe Romeo, ki ga bodo še poganjali konvencionalni motorji. Od leta 2027 naprej bodo namreč vse nove Alfe zgolj – električne.

Pod razvoj novinca se je podpisala zveneča inženirska skupina. Luigi Domenichelli, Domenico Bagnasco in Stefano Cereda so med drugim sodelovali pri modelih 4C, 8C, Giulia in Stelvio Quadrifoglio ter Giulia GTA, trenutno pa so še vedno aktivni na projektu 33 Stradale. To pomeni, da se za vozno dinamiko Milana ni bati.

Alfa Romeo

Zakaj Milano?

Z mestom je znamka povezana že od nekdaj, saj je v njenem logotipu dva simbola, ki se identificirata z Milanom: križ, ki je zgodovinski simbol prestolnice Lombardije, ter grb družine Visconti, ki je eden najbolj prepoznavnih znakov mesta. Več kot 60 let je bilo ime Milano tudi zapisano na dnu Alfinega logotipa.

Alfa se tako tudi z Milanom drži produktnega načrta »Od 0 do 0«, ki jo pelje k popolni elektrifikaciji. Poleg tega jim bo SUV B segmenta zagotovo tudi izboljšal prodajne rezultate, saj je to prvi tovrstni avto v Alfini ponudbi

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol