Bi plačali 76 tisočakov za Golfa?

4. 6. 2023 | Janoš Pečnik
Deli

Volkswagen Golf R je dobil ekskluzivno različico, ki jo bodo izdelali v omejeni seriji.

Novi Golf R 333 je pravzaprav posebna različica najdražjega Golfa v ponudbi - R Performance. In da, prav ste uganili, izdelali jih bodo 333, v zanimivi rumenozeleni barvi karoserije - Lime Yellow Metallic.

To je Golf, do vrha napolnjen z opremo za najzahtevnejše voznike. Ima 19-palčna platišča s poldirkalnimi pnevmatikami, Akrapovičev izpušni sistem iz titana in LED matrične žaromete denimo. Pa potem še bogat nabor varnostnih sistemov, ki jih ti vozniki sicer ne bodo pogrešali, so pa gotovo dobrodošli ob vračanju iz "track day" dogodka.

V notranjosti je vzdušje le nekoliko bolj zadržano. Športni usnjeni sedeži (Nappa), črni poudarki in modri šivi, nekaj tudi imitacije ogljikovih vlaken, tudi uporabniški vmesnik na zaslonu je obarvan v omenjeno rumenozeleno barvo karoserije. Ozvočenje je znamke Harman Kardon.

Ideja za številko 333 in prav toliko izdelanih primerkov sovpada z zmogljivostjo dvolitrskega prisilno polnjenega bencinskega štirivaljnika, ki zmore 245 kW (333 KM) in 420 Nm največjega navora. Torej 10 kW oziroma 13 "konj" več od Golfa R Performance, ki je najmočnejši serijski Golf. Do stotice R 333 sicer pospeši v 4,6 sekunde, kar je še vedno enako R Performance, največja hitrost pa znaša 270 km/h.

Preberite tudi: To je najmočnejši serijski Golf vseh časov

Cena je nedvomno bolj kisla od barve - od 76.410 evrov v Nemčiji, kar je 18.425 evrov več v primerjavi z Golfom R Performance. A brez skrbi razprodali so jih v osmih minutah po odprtju naročil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol