Zdaj vemo, kdaj prihaja novi BMW serije 5 v karavanski izvedenki

18. 10. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Vrača se tudi prav poseben Bavarec, ki ga je nazadnje poganjal atmosferski V10 ... saj veste, o čem govorimo!

BMW je že dostavil prve petice, vključno z električno i5, v Južni Koreji, v naslednjih dneh pa se jih bodo razveselili tudi prvi nemški kupci. Zdaj so razkrili tudi, kdaj se bo limuzini pridružila še karavanska izvedenka nemške klasike.

Kje bi najraje sedeli v novi BMW-jevi limuzini?

G61

Takšno bo interno ime za karavansko serijo 5, ki jo bodo razkrili prihodnjo pomlad. Z njo seveda ciljajo predvsem na evropski trg, poleg tega pa želijo navdušiti tudi japonske in tajvanske kupce.

Karavana bodo poganjali enaki pogonski sklopi kot že predstavljeno limuzino; bencinskim, dizelskim ter hibridnim motorjem se v novi generaciji pridružuje še popolnoma elektrificirana i5. Bavarci pa pripravljajo še nekaj ...

Letos je na ceste prvič zapeljal M3 Touring, BMW pa se je odločil, da bo v naslednji generaciji karavansko serijo 5 ponovno našpičil tudi v različico M5 Touring. Zadnjo različico športnega karavana je poganjal atmosferski V10, v prihodnji pa se bo pod pokrovom motorja skrival hibridni pogonski sklop; 4,4-litrskemu V8 motorju z dvema turbinama bo pomagal še elektromotor. 

BMW X2 s povsem novim zadkom!

Preberite še: LeBron James in The Rock sta za svoja Ferrarija zapravila pravo malo premoženje, a na koncu sta se pošteno uštela

BONUS VIDEO: Nasveti za uvoz avtomobila iz tujine – pazite se teh prevar!

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol