BMW X6 še močnejši

1. 3. 2012
Deli

BMW je osvežil svoj športno-aktivni kupe X6, ki se od prednika na zunaj razlikuje predvsem spredaj, kjer so najbolj opazni nekoliko bolj izbočena maska hladilnika, višje vgrajene meglenke v okvirjih z matirano površino in dnevne luči LED, ki z izrazito vodoravno postavitvijo menda pripomorejo k navidezno širšemu videzu mogočnega avtomobila.

Lastniki si bodo lahko omislili tudi žaromete LED, izbirali pa bodo lahko tudi med tremi novimi barvami karoserije: marakeško rjavo, orionovo srebrno in polnočno modro.

Tako kot doslej bo X6 tudi po novem zadaj opremljen z ločenima sedežema, klop za tri potnike bo na voljo le za doplačilo, prtljažnik pa bo z osnovnih 570 mogoče povečati na 1.450 litrov. Motorno ponudbo bo poleg dosedanjih razširil X6 xDrive 30d s trilitrskim dizelskim motorjem z največjo močjo 180 kW, ki bo povprečno menda porabil le 7,4 litra goriva na 100 km, pri čiščenju izpušnih plinov pa si bo pomagal tudi z raztopino sečnine AdBlue.

Popolno nasprotje bo siloviti X6 M50d, katerega šestvaljnik bo sicer tudi razpolagal z delovno prostornino tri litre, a bo s pomočjo kar treh turbopuhal razvil moč 280 kW in navor 740 Nm. Z njim bo menda v 5,3 sekunde dosegel hitrost 100 km/h, ob tem pa porabil 7,7 litra dizla na 100 km. Pri tem mu bo pomagal tudi sistem Dynamic Performance Control, s katerim bodo v najmočnejših različicah nadgradili siceršnji štirikolesni pogon xDrive.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol