Bo nova ruska limuzina kar opuščeni model ameriškega Chryslerja?

Ruski poslanci na osnovi Putinovega ukaza o opustitvi zahodnih avtomobilov zahtevajo oživitev znamke Volga.

Potem ko je prejšnji teden ruski predsednik Vladimir Putin na srečanju z vodilnimi v predelovalni industriji ruske uradnike pozval, naj preidejo na domače avtomobile, je to odločitev podprla tudi ruska duma. Predsednik spodnjega doma parlamenta Vjačeslav Volodin je dejal, da so se o takšni možnosti že pogovarjali z voditelji strank in vsi so jo podprli, dosežen je bil dogovor, da bodo poslanci uporabljali avtomobile Moskvič, Aurus in Lada. "Kmalu se bo začela proizvodnja avtomobilov Volga. Tudi to nameravamo zahtevati," je dejal predsednik državne dume. Prehod na domače blagovne znamke se bo začel septembra.

profimedia

Dejstvo je, da lahko tovarna GAZ začne proizvodnjo avtomobilov znamke Volga poleti 2024, je povedal podpredsednik vlade in minister za industrijo in trgovino Ruske federacije Denis Manturov. Proizvodnja naj bi bila organizirana na lokacijah, ki so jih zapustili tuji proizvajalci avtomobilov po odhodu iz Rusije. Avtomobilska tovarna v Gorkem je leta 2008 že izdelovala osebne avtomobile z imenom Volga Siber s Chryslerjevim 2,4-litrskim bencinskim štirivaljnikom in avtomatskim menjalnikom.

GAZ

Pravzaprav je Volga Siber nastala na osnovi Chryslerja Sebringa, Rusi pa niso kupili samo licence, ampak kar celotno proizvodno linijo. Leta 2010 je bil avtomobil opremljen tudi z ročnim menjalnikom, vendar je bila v istem letu proizvodnja zaključena. Skupna proizvodnja modela v letih 2008 - 2010 je dosegla približno 9 tisoč primerkov.

In kaj bodo zdaj vpeljali v proizvodnjo? Paradoksalno, vendar zelo mogoče je, da bo nova Volga enaka kot pred petnajstimi leti, torej preoblečeni opuščeni model nekdanje ameriške avtomobilske znamke …

Preberite še: Račun servisa, da te kap: 103.000 evrov za ...

BONUS VIDEO: Paša za oči: akcijska montaža enega najbolj zaželjenih športno-družinskih avtomobilov letošnjega leta!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol